Напълно ново за българсия ефир шоу ще започне тази есен по Нова телевизия. Bailando por un Sueño, както е оригиналното му заглавие, е реалити формат на мексиканската телевизионна компания Televisa.

В него известни личности партнират на неизвестни хора, които искат да реализират своя съкровена мечта. А мечтата се сбъдва само при едно условие - блестящо представяне на танцови, певчески и други умения.

Продукцията е реализирана в десетки държави в Европа и Америка, като в Румъния и петте й сезона са абсолютен телевизионен лидер, в Аржентина има по-висок рейтинг от Big Brother, а в Словакия е по-гледана от финалите по хокей - най-популярният спорт в страната.

В САЩ 5,3 милиона зрители наблюдават финалния епизод на Dancing for a dream. За телевизионните зрители в Чехия, Сърбия, Еквадор, Панама, Коста Рика, Перу, Колумбия, Парагвай и Салвадор шоуто на Televisa също е сред най-гледаните.

В България предстои национален кастинг за първия сезон на предаването. Прослушванията ще започнат през лятото, като на тях ще може да се яви всеки, който е готов да сбъдне мечтата си танцувайки и пеейки.

Така по всичко личи, че втори сезон на танцувалното реалити шоу VIP Dance няма да се реализира, но за сметка на това то си намери доста сходен по формат заместник. По всяка вероятност продуцент на новото предаване ще бъде Нико Тупарев, който в последно време "обгрижва" реалити платформите на Нова телевизия.