“След като видите това шоу, вие ще спрете да гледате телевизия. Ще спрете да си купувате прах за пране и да търкате билетчета”, пише в рекламата на “Забраненото шоу на Димитър Рачков”, което тръгва на турне от 20 март. Турът ще премине през 5 града и ще продължи до 8 май. Проектът на телевизионера започва в момент, в който коронното му "Господари на ефира" слезе от ефира на Нова телевизия и бъдещето му е под въпрос. В същото време източници на HotNews разкриха, че "Като две капки вода" започва в края на февруари. Това предполага, че шоумена ще се разпокъсва между двата си ангажимента.

“Забраненото шоу на Рачков” е комедиен моноспектакъл, в който обичаният актьор и шоумен ще отговаря на въпроси като: “Как се правят новините? Лъжат ли ни рекламите? Какво работи продуцентът? Свършват ли някога сапунените сериали?”. При това по забавен начин и с много чувство за хумор.

Една от изненадите в шоуто е, че винаги има някой гост на сцената, който е различен във всеки град. Забавното е, че и самият гост получава почти в последния момент покана от Рачков за участие. Досега откази обаче не е имало, пише "24 часа".

Първата точка от турнето е Хасково на 20 март. После Рачков ще излезе пред публиката в Благоеград на 27 март, а на 16 и 17 април ще бъде в София. Следват Русе на 24 април и Варна - на 8 май.

Междувременно Рачков ще бъде и на телевизионния екран като водещ заедно с Васил Василев - Зуека на шоуто за имитации “Като две капки вода”. То стартира по Нова тв през пролетта.