Моделът Моника Валериева призна пред своите фенове в Инстаграм, че вече изповядва исляма. "Никога не съм вярвала в Исус Христос! Религията ми беше такава, че посещавах най-вече католическите църкви в България. Много преди „бившият ми приятел“ арабин, аз вярвах само в исляма, това е моят дом.

След определен брой инциденти, години подред, след посещението ми в църкви, започнах процес за смяна официално на религията. Не мисля, че е важно с какво име назоваваш Бог, а да вярваш в него, да чувстваш с цялото си сърце къде принадлежиш", написа красавицата в отговор на един от въпросите на неин фен. 

Тя допълни, че не се срамува от избора си. "Всеки сам преценява в какво ще вярва и каква религия ще изповядва. Моето семейство ме подкрепя". Признанието съвпадна в поредното пътуване на Моника до Истанбул. Тя бе в компанията на Андреа. Преди години и Албена Вулева обяви, че е стана мюсюлманка, но това се оказа поза, за която тя бързо забрави. 

Валериева бе категорична, че темите за пластичните операции и вероизповеданието са сред най-интересните за нейните почитатели. Те също така я питат дали има приятел и кога ще стане майка.”Нямам приятел. Дете ще имам, когато е писано, но не съм бременна”, задоволи любопитство им тя.