Малко повече от два месеца, след като Кийт Флинт бе намерен мъртъв в дома си в Дънмоу, Есекс, стана ясно, че часове преди смъртта си прочутият фронтмен на The Prodigy е бил под влиянието на кокаин, кодеин (препарат, който съдържа морфин) и алкохол.

Това е показал токсикологичният тест, направен след трагичния инцидент от 4 март, съобщава BBC. Според Каролайн Бийзли-Мъри – старши следовател за Есекс, няма достатъчно доказателства, които да сочат към това, че Флинт е отнел сам живота си. Това, въпреки че новината бе потвърдена от неговият колега и съосновател на бандата Лиъм Хоулет. "Никога няма да знаем какво е минавало през главата му в този ден. Обмислях опцията за самоубийство, пише Монитор.

За да достигна до такъв извод, трябва да базирам решението на баланс от вероятности, че г-н Флинт е формирал идеята и е предприел умишлено действие, знаейки, че това ще доведе до неговата смърт.

Имайки предвид всички обстоятелства, не смятам, че има достатъчно доказателства в тази посока“, казва Бийзли-Мъри. „Последните няколко седмици след смъртта на Кийт бяха особено трудни. Ако страдате от депресия, пристрастяване или мисли за самоубийство, молим ви, не страдайте в тишина“, гласи пост на The Prodigy в Туитър, публикуван във вторник.