Месец след като поляха 20 години на сцена „Сленг” имат нов повод за наздравица – групата спечели голямата награда в конкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2017” на БНР.

Песента, която донесе на Владо Михайлов и компания статуетка на скулптура Иван Янев, се нарича „Невъзможни неща” и триумфира сред 13-те заглавия на финала.

Второто място отиде при P.I.F за „Гнездото”, а за участие във фестивала „Евросоник” в Грьонинген (Холандия) селекционната комисия избра група Saint Eelectrics. Мирослав Иванов (китари), Гриша Георгиев (вокали) и Деян Драгиев (барабани) ще бъдат посланниците ни на един най-престижните европейски форуми за съвременна поп и рок музика, организиран от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Преди това ще представят програмата си на концерт в Първо студио на БНР, както и на турне в страната.

Специалната награда на слушателите отиде при „Сутрин“ в изпълнение на Теодора Радилова по музика, текст и аранжимент на Михаил Недков. За първи път това отличие включва и продуциране на нова песен на автора. За авторски дебют бе поощрен Сю Ред – Сузана Станоева с песента Feelings. Нейни са и музиката, текста и аранжимента.