Слънчевият водещ на Нова телевизия Христо Калоферов всъщност е бил много тъжно дете.

Отгледан съм от баба и дядо, запомнил съм техния грамофон и плочата на Лили Иванова с песента "Свири, щурче". Тази песен съм я пял от 3-годишен, оттогава винаги и където и да отида, нося тази плоча с мен, разказа в ефира красавецът.

Той още не е простил убийството на баща си, извършено от брата на дядо му след пиянска свада за строежа на нова къща. Убиецът бил борец против фашизма и лежал в затвора само няколко месеца за това си деяние. „Единственото ,което помня от баща си, са ръцете му-големи и силни, които ме държаха", разказа Христо.

На 12 години той попитал майка си защо има само един дядо и една баба, тогава за първи път се запознал с родителите на баща си. „Те ми показаха гроба на баща ми, но яз мисля, че той не е там, а винаги до мен и ме подкрепя. Но съм гневен, че животът не ми е оставил най-силната ми опора като дете", призна журналистът, пише "Всеки ден".

От този гняв мислел, че ще се избави, само когато се изправи срещу причинителя, но досега още не се е решил на тази крачка. Той разказа, че след като майка му сключила втори брак, неговия втори баща обаче обичал да пие и това вгорчило дните му.

Калоферов смята, че проблемите го съпътстват-отразява бедствия при първите си дни в БНТ и в Нова телевизия. Но го прави с голямо желание, където и да работи. Христо си спомня и първата си целувка с момиче - тя е била много мила тогава, но сега имала по-голям мустак от него.

Снимка: Булфото