Слушането на Джъстин Бийбър в офиса помага на служителите в кариерното им развитие, тъй като поп музиката ги прави по-производителни, установи проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

От направеното британско изследване проличало, че 88 на сто от трудещите се стават по-прецизни и акуратни в дейността си, когато слушат поп музика. 80 на сто от изследваните могли да ускорят производствения процес, слушайки музика.

Когато звуковата среда е съставена от класика, тя увеличава математическите способности на служителите. Слушането на Джеси Джeй или на Майли Сайръс води до увеличаването на скоростта при служителите, които вкарват някаква информация в компютър, пише БТА.

Танцовата музика, съставена от клубни парчета като тези на Дейвид Гета, способства за ускоряването на редактирането на текстове с 20 процента, което е особено полезно за журналистите.

Танцовите парчета помагат и на правописа. Когато те звучат в работна обстановка, правилно написаните думи са 75 на сто, а когато не присъства, този процент пада на 68 на сто.