Името на големия победител в кино конкурса на Jameson Irish Whiskey и списание EMPIRE е Димитър Костадинов.

Той успя да се пребори с конкуренцията с римейк на култовия и любим на милиони в целия свят филм “Смело сърце”.

Талантливият режисьор е на 27 години и в момента работи като инженер. Увлечението му към киното никога не стихва и Димитър събира силен екип, с който реализира своя проект, ставайки петият победител в конкурса в пет годишната му история у нас.

Призът бе връчен на специална церемония, в която журито награди 6 заглавия в различни категории. Васил Василев-Зуека, Стефан А. Щерев, Драго Симеонов и Стоян Георгиев имаха нелеката задача да изберат един измежду 17 селектирани филма.



Щастливият победител заминава за Лондон в края на месец март, за да се включи в големия световен финал, където ще премери сили с победителите от над 20 държави-участници в конкурса, сред които Англия, Чехия, Румъния, Чили, Япония, Гърция, Казахстан и др. С него ще пътува и Наталия Петкова, която помага на Димитър за реализацията на късометражната продукция. Двамата ще бъдат гости на бляскавата церемония по връчването на големите награди на списание „EMPIRE” в компанията на звезди от ранга на Ема Томпсън, Гари Олдман, Уилям Дефо, Кевин Спейси, Кийра Найтли и много други. Именно в рамките на едно от най-значимите кино събития в годината на 29 март 2015 г. в Лондон ще бъдат обявени и най-добрите 5 римейка от целия свят.



За пета поредна година България се включи в един от най-любопитните и забавни кино конкурси в света - Jameson Empire Done in 60 Seconds. Талантливите ни режисьори - професионалисти, любители и мечтатели, имаха нелеката задача да пресъздадат класически филм в не повече от 60 секунди. Оценяването на подадените заявки бе дело на традиционното звездно жури в състав: актьорите Васил Василев – Зуека и  Стефан А. Щерев, както и журналиста и радио водещ Драгомир Симеонов и Стоян Георгиев – изпълнителен директор на Goodlife.

Ето и най-значимите допълнителни награди, връчени на церемонията по награждаването на българския победител:

“Lord of the drinks” - Награда за филмово изобилие – Бианка Ташкова
“Cloud Atlas”  - Награда за безкрайно въображение – Марио Георгиев
“300”  - Специални ефекти, костюми – Тихомир Дулев
“Seven” - Награда за адаптиран сценарий – Евтим Янков
“Thinker, Tailor, soldier, spy” - Най-добро актьорско изпълнение – Явор Веселинов.