Романът „С@МОТ@” на журналистката Мартина Дечевска, който стилово е смесица между кибер пънк и чик лит, вече набира популярност като ''българският ''Петдесет нюанса сиво", заради горещите садо-мазо сцени вътре.

Броени дни преди премиерата си на 9 март историята се нарежда сред най-чаканите книги на родния пазар. В действителност „С@МОТ@” предхожда световния бестселър, защото книгата е започната през 2008 година в Тунис като екзотичната локация не е повлияла на историите вътре – действието на романа се развива в София и показва проблемите, с които младите момичета се сблъскват в съвремието.

Студентката по психология Роберта е отвлечена и държана в плен от кибер социопат, който й поставя нелек избор – да накара трима души в социалната мрежа ImageBox да се самоубият със силата на думите си или тя самата да умре бавно и мъчително. По-пикантната линия в сюжета пък е вдъхновена от серия интервюта с жени, практикуващи садо-мазо секс, които авторката подготвя за статия, преди да осъзнае, че темата изисква по-задълбочено представяне, а не просто излагане на фактите.

„Реших, че предпочитам да покажа какво се случва в главите на тези момичета, отколкото да ги превърна в журналистическа сензация”, разказва Мартина Дечевска, известна с работата си за различни медии.

Въпреки че „С@МОТ@” е дебютният й роман, тя години наред е водила един от най-успешните и интересни родни блогове в Интернет, през който събира армия от онлайн фенове на разказите си. Мартина Дечевска вече представи в социалните мрежи първите откъси от „С@МОТ@” през официалните профили на романа, а самата книга се очаква в книжарниците на 9 март.