Какво ли не се е казвало за чалгата досега? Простотия, музиката на народа, виновник за масовото оглупяване или просто... забавление за маса.

Последното, гарнирано с обложките на някои албуми от жанра може да доведе до задавяне, пише temadaily.bg. Затова оставете храната настрана, за да можете безаварийно да се насладите на най-култовите обложки на чалга, поп-фолк или кючек компилации от 1990-а година до днес.

Вижте гения на поп-фолк графичния дизайнер, неповторимото послание на неговите творби и тънкия му усет към маркетинга. И наистина, може би звучи клиширано, но... не правете това у дома си.

Музика от махалата

Една от най-популярните компилации в столичните райони "Филиповци", "Факултета" и "Христо Ботев". Тук можете да чуете най-доброто от най-добрите ромски оркестри. Дизайнерът на обложките пък е показал завидно майсторство и стил. Особено впечатление прави директното послание на корицата на 5-а част от поредицата.

Всичко на Кути

Шегата настрана, Кути наистина е един от най-големите майстори на кларинета в България, а и на Балканите. Не може да се каже подобно нещо за таланта на неговия стилист и дизайнер на обложки.

Ако не вярвате, вижте песните му:

В задачата се пита: ако Динго и Асан Баба са братя, кой е третият?

Следва уникален колаж на най-големите секс символи в историята на двата пола, а именно Сашка Васева и Арнолд Шварценегер.

Обложката е направена от друго секс-гуру - Камен Воденичаров.

Оркесър "Супер Долен Чифлик". Какво повече!

Щяхме да си помислим, че обложката е правена от петокласник с помощта на Paint, ако го нямаше логото на звукозаписната компания:

Севгилим Апаз

Авторът на култовия кючек с елементи на транс "Магарето отиде в калта" има незабравими албуми, а неговият графичен дизайнер също се е постарал да остане в историята. Представяме ви четири от произведенията му, които включват актуални политически теми като...

...енергетика...

...здравеопазване...

...туризъм...

...и БДЖ.

Оставете политиката. Нека разведрим обстановката с тематичната компилация...

Ако си купите албума на Диана, ще разберете пълния ѝ номер.

Очаквайте продължение...