Шестима работят по сценария на четвъртия сезон на "Под прикритие".

Той е готов, но никой от екипа не издава как ще се развие сюжетът в новите епизоди. Отсега се знае как ще завърши, а няма да се решава в последния момент, както стана в предишния сезон.

Зрителите ще видят в четвъртия сезон много повече екшън не само на морето и в планината, както досега. В сцените пак ще се включат хората на каскадьора Калоян Воденичаров, който е работил в холивудски продукции. Най-вероятно
сцени ще се заснемат и в чужбина. Но не в Рио де Женейро, за който героят на Ивайло Захариев мечтае от първата серия, а някъде в Европа.

И третият сезон на "Под прикритие", както и предишните два, завърши с отворен финал. В последната серия се разкри прикритието на полицая Мартин (Ивайло Захариев). Иво Андонов (Захари Бахаров) беше ранен смъртоносно, а Джаро се опита да избяга от всички. Мартин хукна да го гони в гора, а когато полицаите пристигнаха на мястото на екшъна, се чуха изстрели и се видяха кървави следи в снега. "Стойте тука!", заповяда комисар Попов (Владо Пенев) и сам влезе в гората, за да разбере какво се случва.

В това време Куката (Мариан Вълев) и колегата му Близнака (Кирил Ефремов) бягаха. В тях беше телефонът на Иво Андонов. Той започна да звъни, а на екрана се изписва Ния Туджарова.
Михаил Билалов пак ще е Джаро в новия сезон.

Това е дъщерята на Джаро, за която нито веднъж дотогава така и не се спомена. В последната серия на трети сезон в кадър влязоха само краката , но скоро
Ния Туджарова ще е един от ключовите нови герои.

Избрана е и актрисата, която ще влезе в кожата - млада и известна. Тя няма да е единственото ново популярно лице в четвъртия сезон.

Кастингите за актьорите продължават и сега, но в екипа ще влязат хора, познати от други тв сериали. Те няма да са само с епизодични роли, а повечето ще играят централни персонажи. Досега в "Под прикритие" са участвали популярни актьори като Христо Мутафчиев, Ивайло Христов, Койна Русева, Теодора Духовникова.

Основните персонажи - Джаро, комисар Попов, Мартин и Куката, ще продължат историята в новия сезон. Най-вероятно ще се завърне и Захари Бахаров, въпреки че героят му Иво Андонов беше прострелян. Според някои има шанс дори да се появи Александър Сано, макар че персонажът му Косъма беше убит. Това може да стане в сцените с ретроспекция, защото в четвъртия сезон ще се разкрие много от миналото на
централните герои.

Снимките започват наесен, а дотогава повечето от актьорите са се отдали на почивка. Ивайло Захариев, който активно ходеше по протестите и дори спаси човек от кубинките на полицаи, скоро заминава на планина със съпругата си Миряна, 6-месечния им син Филип и техни близки. Младото семейство ще се опита да стигне до седемте рилски езера, защото, преди да се роди детето им, успяват да се изкачат до 6-ото. В края на месеца ще се отправят към Варна за "Любовта е лудост". Там ще се засекат с колега на Захариев от сериалс - Владо Пенев също ще е сред гостите на фестивала. Бившият министър на културата веднага след това ще замине за Созопол заради "Аполония".

През лятото той не почива много, а замина за Лондон, където представи пред българска публика постановката си със Силвия Лулчева "Дуети".

Александър Сано също беше в чужбина по работа през лятото. Той се снима в Македония във филма "Лазар", но така и не обясни дали ще се появи пак в "Под прикритие".

Захари Бахаров обикаляше страната с постановката "Арт", а после беше на море на Черноморието. Той успя да се снима и в руски сериал - адаптация на американския "Кости". Там попадна покрай Виктор Божинов - режисьора, който стои и зад камерата на "Под прикритие". Най-вероятно той ще режисира и четвъртия сезон на криминалния сериал на БНТ.