Според последната клюка в тв средите, четвъртият сезон на хитовия крими сериал "Под прикритие", ще се снима в китното македонско градче Струмица, което е само на 30 километра от Кюстендил.

След месец за там заминават продуцентите Димитър Митовски и Димитър Гочев, които ще огледат терена за предстоящите снимки. Те вече са провели и среща с кметът на селището, който обявил, че ще очаква екипът на продукцията с нетърпение. Градоначалникът дал дума, че ще съдейства с всичко, което е необходимо, за да се заснемат новите епизоди. Според продуцентите, екшън сцените са били най-трудната част от сериала.

Създателите на поредицата се надяват "Под прикритие" да стане като "На всеки километър" - улиците да опустяват, когато се излъчват епизодите. Именно затова и бе взето решение от страна БНТ, да има четвърти сезон на филма, пишат от slava.bg.

Последният епизод на сериала, който беше излъчен през февруари, поднесе куп изненади на феновете. Иво Андонов хвана Мартин и го отведе при Джаро, който се криеше в горска хижа. Петър Туджаров обаче вместо да пусне куршума на ченгето "под прикритие", застреля бившия си авер Иво Андонов, който май ще умре. Дъщерята на Джаро, за която никой досега не подозираше, че съществува, се появява изненадващо в София и звъни на мобилния на Андонов. През това време пред хижата, в която се крие избягалият престъпник, пристигат спецчастите, намират Иво Андонов прострелян и тръгват по следите на Джаро и Мартин.

Под прикрие вече е доста известен и в цяла Македония, където също следят родните сериали. Струмица пък е популярен като градът с най-вкусните чушки и домати в региона, които се отглеждат в местни оранжерии. Зеленчуците дори се изнасят в чужбина и славата им се разнася по целият свят. В общината живеят около 20 000 жители, като преобладаващо е македонското население, а има и турци. Според мълвата екипа на СИА ще снима поредицата в продължение на три месеца.

Само преди няколко месеца, сериалът се нареди на трето място в класацията за най-харесвани криминални поредици на един от най-популярните световни сайтове за кино и телевизия - IMDB (internet movie data base). Класацията е направена чрез гласуване на потребителите, които подреждат най-харесваните сериали - от десет възможни точки неговата оценка е 9.3. Така филмът се нарежда пред други популярни заглавия като Семейство Сопрано, Туин Пийкс, Бягство от затвора, 24 и Декстър. IMDB е най-големият информационен портал за кино и телевизия. С годините този портал си е спечелил уважението заради достоверните данни, които се публикуват в него. Сериалът  е в раздел Криминални телевизионни серии. Там се включват сериали, които имат не по-малко от 1000 гласа на посетители на сайта. "Под прикритие" е с рейтинг 9,3, а първият The Wire - с 9,5.

Само преди седмица пък стана ясно, че трите сезона на Под прикритие ще бъдат излъчени в цяла Латинска Америка. Общият брой на зрителите на сериала ще бъде близо 600 милиона и за да бъде разбран от тях, сериалът е преведен на три наречия на испанския език. Продукцията вече е програмирана за излъчване и в Бразилия. Дублажът на епизодите е направен в студио в Маями. Звездите от поредицата смятат, че персонажите им ще бъдат разбрани от огромната аудитория на Латинска Америка.