„Ние сме музиканти, а те на убийци ни направиха“- с тези думи фолк звездата Софи Маринова коментира решението на Районния съд в Айтос, който постанови постоянен арест за любимия й Тодор Давидов-Гринго.

32-годишният айтозлия беше задържан в нощта на четвъртък срещу петък, заедно с 27-годишния Стефан Сливков от Сандански. Двамата са обвинени за изнудване на бизнесмен.

Според разследващи мъжете притискали айтоския предприемач Асен Атанасов да им предаде 50 000 лева. Обвинението твърди, че той бил заплашван от Сливков, включително с убийство, Давидов пък осигурил мобилен апарат и сим карти, от които да провежда разговорите, както и квартира в бургаския квартал „Ветрен“, в която да отседне. Жилището се намира точно срещу болница „Дева Мария“, където на 18 септември Софи Маринова е претърпяла операция.

„Искаме да си имаме бебче. Затова бях в болницата. Гринго ме придружаваше през цялото време“, каза откровено пред магистратите Софи Маринова. Тя пристигна в съдебната палата в Айтос, за да подкрепи Гринго. Той настоя освен адвокат, в съда да го представя и певицата, но магистратите отхвърлиха искането. Двамата са във фактическо съжителство, но нямат сключен граждански брак.



„София Маринова не е в изчерпателно посочените в закона лица, които биха могли да представляват обвиняемия“, бе становището на съда. „То не е модерно вече да имаш брак“, заключи фолк изпълнителката.

Тя гарантира, че любимият й няма да се укрие, в случай че бъде пуснат от ареста: „Гринго е певец, има 10 песни, дуети с колежката Анелия, движи се с режисьори, текстописци. На 9-ти декември имаме голям концерт в зала „Арена Армеец“ – "20 години Софи Маринова". Той ще е режисьор . Цяла България знае, че сме певци и всеки ден сме на работа“, допълни тя.

Според прокуратурата обаче на свобода има опасност обвиняемите да се укрият или извършат ново престъпление. Освен това, доказателствата срещу тях били „бетон“.

В крайна сметка съдът постанови на Давидов и Сливков да бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. „Чудя се сега кой път да хвана“, каза след съдебното заседание Софи Маринова.

Решението на магистратите не е окончателно и може да бъде обжалвано.