Ромската перла Софи Маринова днес празнува рождения си ден.

Гласовитата певица ще посрещне своята 37-годишнина в тесен семеен кръг.

Още от снощи звездата на поп фолка не спира да получава честитки и подаръци.

Софка Маринова започва да пее и танцува още от малка. В десети клас, когато е ученичка в Етрополе, музикантите от местен оркестър, впечатлени от гласа ѝ, молят родителите ѝ да ѝ позволят да стане певица.

Баща ѝ е против, тъй като ѝ остава още малко да завърши училище, но майка ѝ успява да го убеди да се съгласи.

В началото на кариерата си Софи Маринова изпълнява хитовете на Драгана Миркович, Майкъл Джексън, Сандра, Уитни Хюстън, както и цигански песни.

На 17 години се явява заедно със своя оркестър на фестивал по ромско надсвирване в Осиковица и го печели с песен на цигански — „Очите ми много плачат“. След това печели първо място на фестивал в Стара Загора — с хитовите „Стари рани“ и „Слънчице мое“.Малко по-късно Софи издава албума „Стари рани“ с оркестър „Супер Експрес“, който според редица продуценти е най-продаваният албум у нас.

На 29 февруари 2012 г. е избрана на националния финал „Българската песен в Евровизия“ да представлява България на международния песенен конкурс „Евровизия“ с песента Love Unlimited („Безгранична любов“). Маринова е първата представителка на поп фолка, която е избрана да представлява България там.