Ромската перла Софи Маринова се готви трескаво за творческия си юбилей - на 9 декември тя ще влезе в историята на българския шоубизнес като първия попфолк изпълнител с концерт в "Арена Армеец".

20 години извиване на кадифен глас и докарване до мускулна треска в ханша от чупки в кръста на многобройни фенове, 41-годишната певица ще отпразнува с редица гост-изпълнители, като за сега е потвърдено само присъствието на орк. „Кристали“.

„Не искам да издавам още хората, които ще пеят с мен, но Гринго и Лоренцо със сигурност ще ме поздравят на сцената“, сподели пред „Монитор“ тя. Изпълнителката на шлагера „Стари рани“ дори изгуби съня си от вълнение.

„Постоянно казвам на Гринго, че не мога да спя. Цяла вечер мисля какво ще облека, какви песни ще изпея, какво ще се получи...“, разказа ни още тя. Софка се притеснява и дали ще успее да напълни залата, но приема събитието като чиста проба за истинските си почитатели.

Още една причина за безсънните нощи на попфолк певицата са непрестанните й опити да дари Гринго с наследник. Щастливата двойка вече два пъти усъмва с положителен тест, но Маринова имала проблем с износването на плода. „Не се получи, но Гринго постоянно ме успокоява, че все пак всеки ден работим за бебе и ще стане“, изповяда се още Софи.

Междувременно малкият Лоренцо също вкуси от сладостта на славата. След като дебютира с клип към песента си „В атака“, талантливото момче се радва на внивание от фенове и приятели.

„Пак си е същия, но се усеща, че порасна. Радва се на фенки, кефи се с приятели, това онова... Даже постоянно му пращат клипчета и снимки от песента“, призна ни гордата майка.



Гласовитият тийнейджър, който през август ще навърши 15 години, се справи без проблем със заснемането на първото си видео и то без помощта на известния си родител.

„Държах майка си настрани. Всичко решавах сам. Показах ѝ само финалния вариант на клипа и я попитах все пак дали ѝ харесва.“, смее се той. Видеото, което е дело на Люси Иларионов, се върти от дни в ефира на Фен ТВ. Самата Софка проявила желание да се включи поне с вокали, но възмажалото отроче отказало.