Песента на Софи Маринова "Любовни думи" ще полети в Космоса.

Това ще се случи в края на септември на борда на руската експедиция "Союз" 40. Междузвездният гастрол е уреден покрай космонавтката Елена Серова, съобщават продуцентите на ромския славей.

38-годишната космонавтка, която носи флага на страната си на откриването на олимпиадата в Сочи, бе избрана да участва в "Союз 40" още през 2006-а. Серова, която е машинен инженер по професия, гостува у нас година по-късно за лекция в Техническия университет във Варна. Рускинята остава впечатлена от ритмите на родния попфолк, което не остава скрито за издателите на етрополската певица с 5 октави. Те успяват да установят контакт с космонавтката и да й предложат да си избере парче от репертоара на ромката, което да вземе със себе си в Космоса.

След нeколкомесечни колебания Серова се спира на "Любовни думи" и преди броени дни дава положителен отговор. След като преди 37 години корабът на НАСА "Вояджър" изнесе в безкрайното пространство "Излел е Делю хайдутин" на Валя Балканска, Софка ще се превърне във втората ни представителка пред чуждопланетните цивилизации.