Софи Маринова без никакъв спор е певица №1 на конкурса за българска песен на Евровизия с нейния мащабен глас.

Парчето й пък е на толкова много езици, че няма да остане човек на финала в Баку, който да не го разбере. То не е комплексарски гарнирано с някакви вариации на народна тематика, а звучи интернационално. Ето какво каза самата певица пред Супер 19’:

- Смятате ли, че тази година ще бъде нагласен конкурсът Евровизия?

- Смятам, че нагласените конкурси останаха в миналото. Всичко зависи от публиката и от феновете, ако те са активни в гласуването и ако им хареса песента, всичко ще бъде наред. Сега не е като някога, когато всичко се знаеше предварително и нямаше много смисъл от това да представиш хубава песен, след като всичко беше манипулирано.

- В тази връзка, не си ли купихте стотици сим-карти, които да раздадете на свои близки и роднини да гласуват за Вашата песен? Известно е, че сте голяма фамилия...

- Не съм купувала никакви сим-карти, парчето ми е достатъчно силно, за да стигне до сърцата на хората. Нали точно това пея и казвам: Обичайте се, бъдете добри и влюбени.

- Как смятате да се преборите с конкуренцията на ДесиСлава, която е сочена за фаворитка в конкурса?

- Винаги съм казвала, че Десислава е страхотен изпълнител и голям професионалист. Аз също харесвам много нейната песен и смятам, че това е едно парче, което спокойно може да звучи по всички дискотеки в Европа. Че защо не и въобще по целия свят. Така че, пожелавам и на нея успех. То си е ясно, че борбата ще е между нас двете, тъй като поп фолк феновете са сериозна аудитория.

- Вярно ли е, че сте казвала, че ще я “размажете” на финала?

- Е, чак пък да я размажа /смее се/. Тя си има хиляди фенове и ако спечели нейната песен, ще й стисна ръката. По-важното е тази Евровизия най-накрая да бъде спечелена от наш изпълнител, да се прочуем и ние. Пък и не би било лошо песенният конкурс да се проведе в България. Ето сега имаме и хубава зала Арена Армеец. Там спокойно можем да им вземем акъла на чужденците с хубаво шоу и качествен звук.

- Имате друг личен фаворит от останалите участници в Българската Евровизия?

- Нямам, не искам да обиждам другите, но моята песен си е най-добра. И се чудя на някои от певците, които коментирали, че чалгата превзела Евровизия. Ние моята песен я направихме с много труд и любов. Тя изобщо няма общо с чалгата. В началото като седнахме да я мислим, имахме друго виждане, но после нещата се избистриха и си стана международно парче. Все пак на толкова много езици пея вътре в нея, че едва ли би имало някой да не я хареса.

- Ще я посветите ли на някого?

- Тя е за всички хора, няма никой конкретен. Това е песен за любовта във всичките й измерения.