Красотата и талантът на София Лорен я превръщат в икона, която вдъхновява мнозина и днес.

Миналата година актрисата издаде своята автобиография „Вчера, днес и утре – Моят живот“, която включва преглед на изпъстрената й с истории кариера и на също толкова забележителния й личен живот, пише eva.bg.

„Множество пъти към мен бяха отправяни покани от страна на издатели. Просто почувствах, че е дошъл правилният момент да се върна назад във времето. А и неотдавна се случи да открия кутия, пълна с писма, снимки, документи - достатъчно важни, за да ме накарат да си спомня в детайли миналото и да мога да опиша събитията в живота си“, казва магнетичната италианка, покорила света.

Макар че всички в Холивуд са падали в краката й, София признава, че никога не е успяла истински да се слее с това място.

„Нямах корени там. Винаги съм се усещала като чужденка, тъй като американският манталитет е твърде различен от този на италианеца и на европееца. Може би щеше да е различно, ако преди да замина за Щатите, нямах кариерата, която бях изградила в Италия, ако в Лос Анджелис трябваше да започна от нулата и бях привикнала към системата на работа там.“