Пищна премиера в холивудски стил готвят създателите на филма "Мисия Лондон" утре от 19 часа. Звездите от "Мисия Лондон" ще пристигнат с луксозни беемвета пред кино "Арена Младост" и ще минат по червения килим досущ както на кинофестивала в Кан.

Специално за официалното презентиране от Лондон пристигат Алън Форд, познат ни като Тухлата от "Гепи", и холивудската звезда Томас Арана. С тях по алеята на славата ще вървят и режисьорът и сценарист Димитър Митовски, авторът на едноименния роман Алек Попов и актьорите Ана Пападопулу, Юлиан Вергов, Любо Нейков, Орлин Горанов, Ернестина Шинова, Деворина Селянска, Малин Кръстев, Славчо Пеев и целият останал екип.

"Мисия Лондон" е копродукция между България, Унгария, Македония, Швеция и Англия. Мажоритарен продуцент на филма е СИА ЕАД, продуценти са Димитър Митовски и Иван Дойков с подкрепата на Изпълнителна агенция "Национален филмов център".
В ексцентрична комедия, разиграваща се в българското посолство в Лондон (но подобни сцени има навсякъде в нашите мисии), въпреки че историята и героите звучат болезнено правдоподобни, те са изцяло плод на въображението на авторите на книгата и филма.

Първата клапа на "Мисия Лондон" беше на 6 юли и снимките продължиха общо девет седмици до 4 септември 2009-а. Стартът беше в Лондон, а снимачните площадки на продукцията бяха в централната част на града около емблематичния Тауър бридж, Парламента и в администрацията на Бъкингамския дворец. На 21 юли екипът на филма се премести в България, където той беше завършен.

Катя (Пападопулу) е студентка, която живее в българското посолство в Лондон и учи в британски колеж. Главната героиня във филма на Димитър Митовски се запознава с новия посланик Варадин (Вергов) в неговия кабинет в момент, в който сексапилната студентка изпълнява рутинните си задължения на чистачка.

Срещата между двамата е изненадващо приятна и поражда съмнения за неформални взаимоотношения. Тайната на Катя обаче е, че тя е шоу гърла в нощен бар и изкарва доста добри пари в свободните си вечери. За съжаление често закъснява за работа и собственикът на нощното заведение решава да й спре страничния доход.

Сценаристът на добре платени частни спектакли Мънроу (Арана) се оказва спасителен пояс за младата студентка. Тя перфектно се превъплъщава в образа на кралската особа Даяна.
"Мисия Лондон" тръгва по кината от 16 април и се разпространява от "А+ филмс".