Преди дни Софи Маринова направи премиера на своята нова песен "Изгубена", но впечатление направи не толкова стойността й колкото 100% й имитация на Лили Иванова. От първия до последния тон фолк фурията пунтира начина и стила на пеене на естрадната прима.

Много от почитателите й се дивят и "настръхват" от баладата, но има и такива, които не скриха това, че покрай "Като две капки вода" Софка е изгубила своя стил на пеене и е влязла в режим Лили Иванова.

В Инстаграм Маринова представя творчеството си като "една голяма изненада за всички фенове, нещо наистина различно и изпято с много любов и душа".

Любимата на Гринго, която в момента е под карантина заради коронавирус, не крие, че има афинитет към голямата българска звезда, която също я уважава.  "Горда съм много! Аз много я обичам. За други певици тя не е казвала, че могат да пеят така добре. Само за мен!", изтъква Софито. Много често фолк певицата е наричана и "ромската Лили Иванова".

"Погледнете назад в кариерата ми и ще видите, че в много песни по глас приличам на Лили Иванова. Навремето, когато бях със "Супер експрес", имах песен "Звезден миг". В едно радио я пуснаха с въпрос към слушателите да познаят коя е певицата. Голям процент от хората се обаждаха и посочваха името на Лили Иванова, никой не знаеше за Софи Маринова и "Супер експрес", казва в интервю тя, с което очевидно не крие, че умишлено имитира примата.