Ромската чалга певица Софи Маринова се яви днес в Окръжния съд в Бургас, където магистратите гледат мярка за неотклонение на нейния любим Тодор Давидов-Гринго. "На участията ми не се отрази този случай, защото програмата ми изготвена за година напред. Аз трябва да си върша работата. Край нас има доста такива хора, както които ни обичат, но и такива, които може да ни натопят и да си измислят някои неща", заяви в кулоарите на съда Маринова.

32-годишният Тодор Давидов и 27-годишният Стефан Сливков получиха постоянна мярка „задържане под стража” преди седмица от Районния съд в Айтос. Давидов е обвинен в това, че е бил съучастник, подбудител и помагач на Сливков, като се опитали да изнудят местния бизнесмен Асен Атанасов с 50 хил. лева. В началото Стефан категорично посочва Гринго като "мозъка" на схемата. Само два дни по-късно обаче той променя коренно своите показания."Тодор е невинен, той няма нищо общо, пуснете го на свобода", каза Сливков пред съда.

Според двамата адвокати на Гринго Станко Кралев и Красимир Кацарски оставянето на техния подзащитен в ареста едва ли не трябва да се тълкува като някаква репресия, спрямо известните хора у нас. Според защитниците му Гринго е изкупителна жертва и просто е искал да помогне на приятел в нужда. "Аз съм в ужасно здравословно и психично състояние. Задържан съм, защото съм невинен. Обществото ме направи черна точка. Моля за най-леката мярка. Аз съм певец, имам участия за година напред", обяви пред съда Тодор Давидов.