Фолкдивата Софи Маринова похвали адашката й по фамилия Михаела за имитацията й в „Като две капки вода”.

Отличничката от X Factor обра овациите на жури и публика, изпълнявайки „Бурята в сърцето ми” в дует с Иван Динев-Устата, а своите 1000 лв. премия дари за лечението на детенце, болно от муковисцидоза.

„Не можах да я гледам, че цял ден снимах клип на бързо, лятно парче, но чух, че много я коментират и като глас, и като грим как са докарали приликата с мен, и намерих в интернет клипче. Невероятно е това момиче”, каза ромската перла пред „Монитор”.

В действителност Михаела докара и етноорнаментиката в гласа, и по детски жизнерадостното излъчване на Маринова. Феновете на Софи я нападнаха във Фейсбук само за поклащането на главата, което е по индийски тертип и което е непривично за любимката им. Поради язвителния коментар на Фънки

„Приличаш на птеродактил, харесвам клюна ти”, зрители нападнаха и гримьорите за прекалено кривия нос, инсталиран върху Михаела. „Софи не прилича на чучело, това е подигравка с външния й вид. Освен това не страда от паркинсон, за да прави такива резки некоординирани движения”, възмущават се привърженици на палавите ритми. Любопитен факт е, че една от допирните точки между Софи и Михаела освен фамилията и големите им гласове, е Лили Иванова.

Фолкзвездата често чува въпроса „Как реагирате, като ви нарекат Ромската Лили Иванова” и чистосърдечно предизвиква смях с отговора: „Не се обиждам”. Михаела от своя страна е единственият артист, провокирал поп легендата да звънне на продуцента на X Factor Маги Халваджиян. Иванова констатирала, че това е единственото момиче, което не е изпяло и една нота грешно в шоуто.