беше първата, която напусна Къщата на VIP Brother по волята на зрителите.

Вижте какво сподели журналистката, малко след края на участието си във VIP Brother, пише bliasak.bg.

- Здравей, Соня, как се чувстваш след като излезе от Къщата?
- Много добре, щастлива съм, че съм на свобода. Щастлива съм, че опознах толкова различни, интересни, нестандартни, клюкарствени, интригантсвени хора, които видях в съвършено различна светлина. Но аз бях чужда на тази компания и останах такава до последния момент, и може би заради това не ме харесваха. Аз не направих и никакво усилие да им се харесам, защото просто не исках да играя никаква роля. Нямах нито тактика, нито стратегия, с която да спечеля. Исках само да изпитам себе си и това се случи. Много неща от мен не ми харесаха, които преди не бях забелязала в себе си, за други се чудя дали трябва да променя или не, а за трети съм щастлива, че притежавам.

- Кои са тези неща, които не хареса в себе си?
- Не харесах това, че не мога да бъда адекватна на компания, която е съвършено различна от това, което срещам обикновено в живота си. Мислих, че съм по-гъвкава, по-сговорчива... И дори на моменти се питах: „Добре де, виждаш как всички го правят, как всеки се опитва да се хареса на всеки, а ти стоиш настрани, не се правиш нито на голямата готвачка, нито на Майка Тереза, нито пък на страшната интелектуалка... Трябва да си по-приспособима“. А аз не бях такава. Влязох с бутонките. Но изглежда предизвикателството да се говори на сериозни теми, за тези неща, които се случват навън в живота, не ни интересуват. Те са влезли вътре, за да засилят популярността си, да спечелят пари и да излязат колкото е възможно по-късно. Аз излизам точно навреме, повярвайте ми, не преигравам изобщо!

- Съквартирантите ти коментираха, че прекалено често сменяш дрехите си, което ги дразнело?
- Да, много ги дразнеше и аз затова започнах да го правя още по-често! (смее се) От една страна, аз живея по този начин. На ден имам по 10-15 срещи, повярвайте ми, наистина е така. И защото смятам, че елегантността, добрият вкус и стилът са уважение към събеседника и самооценка. Исках да покажа, че зрителите, които ни гледат, заслужават да си правя усилията, а повярвайте ми, много е трудно да се преобличаш в Къщата. Аз съм такава - който ме харесва – харесва, който не ме харесва – не ме! По-скоро ме интересува какво мислят за мен, защото понякога съм високомерна, друг път съм придирчива, трети път съм прекалено остра. Не зная дали успях достатъчно пъти да предизвикам разговори по интересни теми, обаче пък се замислих дали на хората не им е писнало всеки ден да ги обстрелват с цената на тока, пенсиите, докладите на ЕС и т.н. и да гледат как някой се олива, как някой пуши, пие, кара се, плаче в истерия, и да се почувстват по-добре, казвайки си: „Хм, VIP-ове, не VIP-ове и те са като нас!“

- Смяташ ли, че е справедливо мнението, че българските VIP-ове са на изключително ниско ниво, като започнем от там, че се подлагана на съмнение самата им известност и стигнем до интелектуалното им ниво?
- Да! Ние сме земя като една човешка длан и нямаме кой знае какъв избор. Но в тези среди на личности се завъртяват хора, които просто са популярни и разпознаваеми. Едно време е трябвало да направиш научно постижение, да напишеш книга, да дадеш живота и здравето си за някой, който го заслужава. Сега е достатъчно да се съблечеш и да излязат голите ти снимки в Интернет, да пърхаш от риалити в риалити, достатъчно е просто да бъдеш популярен. Едно невероятно разбъркване на ценности. Съжалявам, ако зрителите на Vip Brother са останали разочаровани от нас. Не положихме особени усилия да се представим достойно.

- Каза, че Кристина Патрашкова е най-големият интригант в Къщата, защо смяташ така?
- Тази Кристина Патрашкова, не е тази, която сте свикнали да виждате. Помен нямаше от нея, тя беше една хрисима, една миличка и добра, искаше да се хареса на всички. Тя си има заговорническа група в къщата - Фънки, Юлиан Константинов, когото е превъзнасяла, когато е правила интервюта с него, той заслужава, защото е една крачеща енциклопедия; Никол, която хареса спонтанно. И Мариана, която някак или стоеше отстрани и наблюдаваше, или се включваше в техния лагер. Аз сега си представям какво ще стане в Къщата, ще настане една тракторщина. Нейната цел е вътре да направи поредния линч срещу Бойко Борисов, да се саморазправи с враговете си, защото има трибуна за това.

- Кой беше най-големият дразнител в Къщата?
- Аз нямах такъв, може би само малко Юлиан. Но, боя се, че това е Бони. Колкото и да й се радваха в началото, че тя е фантастична в кухнята, че чисти, просто няма мира, няма! Дразнеха се на силното й говорене, на пеенето й, на приповдигнатостта й. Ники също е дразнител, защото не цепи басма никому. Всички го обвиниха, че той има стратегия, с която да спечели.

- Какво смяташ за конфликта, който възникна между Бони, Юлиан и Ники на етническа основа?
- Юлиан се дистанцира много бързо, той усети, че става страшно, но Ники през цялото време ми обясняваше, че няма против циганите, че не си е кръстил кучето Манго на „мангал“, а на плода, и че има работници цигани. Те си имат проблем още отпреди две години, когато пак са участвали заедно в едно риалити. И тогава тя също била казала, че ще запише да учи средно образование, след което висше, и сега отново говорела същите неща и се хвалела. Но това е глупаво, чудо голямо, че тя разказва така. По-дълбоки са корените и мисля, че те са на етническа основа.

- Вярно ли е, че си казала, че Влади е психопат, склонен на убийство?
- Кой е казал това?! Не мога да си спомня това. Имаше една случка, при която аз се скарах с него, защото той ми обясняваше за баща си – Стефан Данаилов. И аз му казах, че той не е дошъл да даде обич на баща си, а да взриви неговия свят, да пусне бомба в живота му и да го разруши. Може да съм пуснала такава реплика, но не си я спомням... След този скандал, той на няколко пъти ме обиди, той обиждаше всички впрочем. И започнахме да гледаме на него като на един див самороден талант. Той просто не е от този свят. Не можах да разбера в какво точно вярва.

- Разбрахме, че харесваш Орлин и искаш той да спечели, но кой според теб е потенциалният победител?
- Багата!

- Защо?
- Той започна постепенно да се разтваря. Има страхотно чувство за хумор, просто някой трябва да напише една малка книжка с леките, кротки закачки, така като ухапване от змийче.

- Какви са отношенията между Златка и Багата в Къщата?
- Нито веднъж не ги видях да стоят един до друг, нямаше напрежение, но нямаше и симпатия. По време на едно от забавленията, които VIP Brother ни организира, трябваше да се качат на една рикша и да се въртят заедно един час. Те отказаха и ни наказаха с намален бюджет, заради тях. Никой не го обвини, разбира се! Та Златка на мен ми разказваше, колко много би искала, на 9 октомври, ако все още са и двамата в Къщата, да го поздравим, защото има рожден ден, с една песен, на която те са се запознали, защото много я харесвал... Аз го попитах, защо не пожела да се качи с нея, какво пък толкова, а той ми отговори, че не е заради нея, а защото не искал да става на сила.