Най-успешното ни сопрано зад граница Соня Йончева е изкушена от мисълта да събере количките на сина си Матео в колекция и да я дари скоро на музей.

Момченцето, плод на любовта й с диригента Доминго Хиндоян, вече е почти на 3 годинки и, както генът му повелява, пеенето му е по-добро от правилния говор.

„Той е като торнадо, страхотен е! Дава ми такава енергия, че нямам време да мисля за нищо друго. Чува дадена песен за първи път и започва да я имитира, винаги е много точен в интонацията, което ми говори за добър слух. Обича да рисува, а сега сме на етап разпознаване на буквите на цялото му име. Знае на български „баба“ и „тате“, харесва ми, че се опитва и да пише, но още му е рано.”, сподели за „Монитор” любимката на Пласидо Доминго.

Малкият Матео дойде за първи път в България като бебе на 6 месеца. Тогава Йончева изнесе грандиозен концерт в пукащата се по шевовете зала „България”. Тази събота под вещия взор на баба си Теменужка детето опозна и бекстейджа на НДК, където гласовитата му майка репетира за спектакъла си с репертоар по Верди.

У нас Соня дойде да пее директно след бляскавия си дебют в миланската ”Ла Скала” като Мими в „Бохеми”.

„Да пея в „Ла Скала“ е наистина много вълнуващо. Знаем историята на този театър, но знаем и взискателната публика. Всички, които идват там години наред, знаят оперите наизуст. Така че да бъда там беше като да съм в катедралата на нашето изкуство. Беше наистина много свят момент. За в бъдеще имам много добри договори с тях”, сподели на среща с медии през уикенда Йончева.