Най-успешната ни оперна звезда в чужбина Соня Йончева отмени концертите си в Мюнхен.

Здравословни проблеми ще попречат на сопраното да извие глас в немските градове. Това стана ясно от нейна публикация във Фейсбук.

„Скъпи приятели и фенове, съжалявам, че трябва да отменя концертите си в La Traviata. За съжаление страдам от трахеит и докторът препоръча гласът ми да си почине за 3 седмици.“, написа тя.

Очаква се примата да продължи с представленията си на 14 юли. Само преди дни тя напълни зала 1 на НДК с Вердевия си репертоар и върховен глас. Тогава жената, чиято кариера стартира от конкурса „Опералия” на Пласидо Доминго, за да бъде обявена от световната критика като „най-добрата Виолета от Мария Калас насам”, се поклони преди 4000 държейки за ръка съпруга си – диригента Доминго Хиндоян, а публиката я извика жадно на бис няколко пъти.

Междувременно певицата завърши записите на новия си самостоятелен албум в едно от най-големите и престижни студия в Европа - студио 1 на Баварското радио. В него записват световни знаменитости като Пласидо Доминго, Лучано Павароти и други. Талантливата пловдичанка влезе в Топ 10 на най-продаваните артисти от каталога на Sony Classical, а последният й албум с бароков репертоар е в челната петица на най-продаваните такива с класическа музика в 23 държави.