“Аз съм жената“ е озаглавен дългоочакваният нов музикален проект на Соня Немска, който ще получи премиера през октомври. Това разкри певицата в “Звездно“, където гостува тази седмица.

Срещата със Соня Немска само дни след Международния ден на музиката не е случайна, защото певицата е от артистите, чийто живот от малка е свързан с това изкуство.

“Много обичам музиката, това е велико изкуство и аз още като дете знаех, че ще стана изпълнител, който ще се занимава с музика“, признава звездата на телевизия “Планета“.

Тя разкрива, че първите й изяви са свързани с емблематичното за 90-те години шоу за млади музикални таланти “Звезди пред прожектора“. След това тя се насочва към музикалното училище “Добрин Петков“ в Пловдив, което завършва със специалност “Класическо пеене“.

В тези години особено бързо като жанр се развива поп фолка, който успява да увлече Соня Немска и именно той се превръща в музиката, на която тя ще се посвети. Самата тя предпочита песни за любов, а публиката е категорична, че баладите са нейната сила. “Последният” е актуалното заглавие в репертоара й, една красива лирична песен, която веднага получи високите оценки на почитателите.

Сега за тях Соня Немска е предвидила бързото парче “Аз съм жената“, а до края на годината в плановете й влиза евентуално и появата на още една песен. Най-важното според нея е желанието, защото когато човек има такова, а също и вдъхновение, всичко се получава. Самата тя черпи сили от любовта си към музиката, с която иска да се занимава винаги. Дори и в трудните моменти Соня Немска е намирала упование точно в нея:

“Когато ми е било тежко в живота, съм забелязала ,че музиката е тази, която ме откъсва от проблемите и така преживявам нещата по-леко“, категорична е звездата.

В моментите, когато не е посветена на работата си, Соня Немска отново се разтоварва с любимото си изкуство – обича да слуша гръцка музика, балади и класическа музика.