В новия брой на “Автограф” гостува Соня Немска.

Певицата разкрива подробности около създаването на най-новата й песен със заглавие “Последният”. Въпреки че от много години не е предлагала баладична песен, Соня се радва, че според публиката чакането си е заслужавало.

“Чувам само добри коментари, само добри думи. Радвам се, че съм оценена и че хората харесват песента ми.”

Близо осем години Соня Немска не беше правила лирична песен. Според нея в поп фолк бранша има неписано правило да се предлагат бързи песни, защото участията на тези изпълнители са по-често в клубовете и дискотеките, където трябва да има купон и веселба и затова трябва да се пеят и бързи песни.



“И понеже в началото на кариерата ми имах доста хубави балади, които ми вършат прекрасна работа на моите участия, затова няколко години не съм правила балади. Но сега съм щастлива, че толкова добре оцениха новата ми песен и се чувствам удовлетворена. Това, което е най-важното, усетих глад у хората за качествена и стилна музика. Затова реших, че тази песен е много подходяща за старт на моята музикална година. Тя е много чакан проект.”

Според певицата пазара в момента е пренаситен с глупави песни. Не знае как изобщо някои изпълнители си позволяват да изпеят такива текстове на песните си.

“Истината е, че заради такива песни загубихме голяма част от аудиторията. И веднага, когато се направи нещо по-стойностно, хората го грабват с нетърпение. Трябва да се дава шанс на изпълнителите, които са истински музиканти. Самото звучене не трябва да е само комерсиално и еднотипно. Трябва да се търси разнообразието в музиката, да се експериментира. Но всеки изпълнител си знае какво да прави. Времената не са се променили. Просто каквото предлагаме ние, това ще слушат хората. Като не им харесва, ще слушат други стилове.”
Соня Немска казва, че възприема себе си като музикант и певица, която предпочита да направи песен с хубава мелодия и стойностен текст, отколкото да изпее думи, които й е неудобно дори да изрече.

Наскоро тя гостува на своите почитатели в Турция. Споделя, че там винаги стават много големи купони, защото хората жадуват за веселба.

“Гостувах в град Чорлу, който е близо до българската граница. Това е работнически град, в който има над хиляда фабрики и всички хора постоянно се трудят и нямат време за развлечения. Затова като гостува певица, при тях е повече от празник. Всички много ми се радваха, искаха да се снимаме, беше много хубаво. Те знаят всички песни, затова им представям всякакъв репертоар – мои песни, песни на колеги, бързи парчета, песни с ориенталски ритъм, български народни песни. На всичко танцуват и на всичко се радват”, разказва още Соня Немска в “Автограф”.