„Мис България 1989”, зайчето на „Плейбой”, певицата и дизайнер Соня Васи проговори за първи път в медиите от две години насам.

Пред в. “Монитор” тя разказа истината за връзката си с Тодор, за мечтите и успехите си, както и за отношенията си с бившия си мъж.


- Соня, в последно време пак влезе във фокуса на жълтите медии. Вярно ли е, че чакаш близнаци?

-Нищо подобно. Напоследък се изписаха безумни неща за мен, което много ме дразни. Близките ми четат и се ядосват. Когато бяха писали, че съм бременна, майка ми се обади и ревяща и попита защо не съм й казала. Майката на приятеля ми също беше в шок. Как да успокоиш тези хора?! Много пъти съм се замисляла да съдя жълтите издания, но после съм се отказвала. Затова не искам да давам интервюта и от близо две години не съм давала.

- Кой всъщност е мъжът до теб?

- Казва се Тодор и е от Пазарджик. С него живеем вече от две години и много се разбираме. Той е лицензиран треньор по тенис и сега обучава тима на едно училище тук, в САЩ. Дори спечелиха шампионата на лигата в Лос Анджелис.

- Как се запознахте с него?

- Срещнахме се в България, в едно заведение. Видях го още от вратата и краката ми се подкосиха. Отидох да се запознаем и първите ми думи бяха дали знае къде е тоалетната. Той ме хвана за ръката и ме заведе. Докато бях вътре, се чудех дали ще ме чака или ще си е тръгнал. За моя радост той ме чакаше, пак ме хвана за ръка и ме заведе при нашите приятели. Така до ден днешен той не пусна ръката ми. Той е всичко, за което някога съм мечтала. Висок, със сини очи и спортист. Освен това се разбираме и никога не сме се карали.

- С какво те спечели?


- Преди това в продължение на седем години не знаех накъде да поема. Не можех да приема факта, че имам дъщеря от мъж, който не живее с мен. Но сега вече съм щастлива и вече мога да кажа, че имам идеалното семейство. В момента бившият ми Брейди Андерсън е приятел с Тодор, дъщеря ми е щастлива и обичана и от двамата и аз съм благодарна на Бог за това.



- Дъщеря ти Бриана вече е на 8 години и всичко разбира, не иска ли братче или сестриче?

- Иска, но аз не съм готова. Не бих могла да мина втори път през онова, което преживях с нея. Бях бременна и бях сама. Когато се роди, нямах никого до себе си, а щом навърши четири месеца, се съдих с баща й за попечителство. Той ми я взимаше през 12 часа и това никога няма да го забравя. Отне ми 8 години да превъзмогна тази болка и то защото сега имам човек до себе си, който ме подкрепя и помага.

- Не искаш ли все пак да бъдеш булка?

- Искам и плануваме сватбата да е през лятото в България. Нямах брак с Брейди и сега искам да сбъдна мечтата си да се видя в бяла рокля. Ще дойдат и приятелите ни от Лос Анджелис, тъкмо ще им покажем колко красива е България през лятото.

- Вярно ли, че дъщеря ти е приятелка с Ким Кардашян?

- Бяха се засекли на един рожден ден в заведение и там се видяха. Биби много я харесва и отиде да се запознае с нея. Сега постоянно следи какво се случва с нея. Кардашян е много известна в САЩ с риалити формата си. Аз също искам да направя риалити формат като нейния, но в България ми казаха, че няма пари за такива неща.

- Искаш ли да участваш в някое тв предаване в България?

- Да. Риалити форматът, който сега ще правят за „Мис България”, ми привлече интереса. Не съм говорила с никого и не знам кой го организира, но бих искала да съм в журито на този конкурс. Аз съм първата „Мис”, била съм и в жури и смятам, че ще се справя много добре. Искам да се избере наистина красиво момиче, защото те отиват и на „Мис Свят” и трябва да представим достойно страната си.

- Това ли е причината да не триумфираме на световните подиуми?

- Да. Конкурсите за красота не трябва да са нагласени, а да се избират наистина момичета, достойни за короната. Поради тази причина няма и други българки, които да са се снимали за американския „Плейбой”. Просто не избират правилните хора.

- С какво се занимаваш в момента?

- С Бриана. Тя тренира усилено тенис, като неин треньор е приятелят ми Тодор. В САЩ е почти невъзможно да намериш младо момче, което да е треньор по тенис. Предимно са възрастни хора, а аз не исках такъв за дъщеря ми. Това, което тя има в момента, почти никой го няма в Америка. Хубавото е, че и бившият ми мъж много помага за тренировките и спортува с тях. Той сега е треньор на бейзболния отбор „Балтимор”. Целта ни е Бриана да стане номер едно в света по тенис. Аз досега не съм чула дете на осем години да има двама треньори. От тази година ще започне да се състезава по турнири и много ми се иска да дойде и в България да играе.

- Какво се случва с модната ти линия? Сред клиентите ти са Дженифър Лопес, Бритни Спиърс, Кристина Агилера, Фейт Хил, „Дикси чикс”.

- Продължавам да я правя, но продуктите ми са предимно зимни, защото всичко е плетено. От тази година правя и чанти, които са ръчно изработени. Моята цел бе да продам модната си линия на по-голям дизайнер, по-известен, който да вземе моята марка и да я доразвие. Така ще направя продуктите си по-бързо известни, понеже като млад дизайнер е много трудно да се конкурираш с имена като Гучи и Долче и Габана.

- Достъпна ли е модната ти линия за българите?

- Мисля, че да. Едно момиче от Русе си купи моя чанта, след като я бе видяла в социалната мрежа „Фейсбук”. Опитвам се да държа цените достъпни, но продуктите ми са бутикови и няма как да ги продавам без пари.

- Колко струва най-скъпата ти чанта?

- Не са много скъпи. Ако ги купиш от магазина, им слагат 2-3 пъти надценка. Но ако ги вземеш от мен, са евтини. Момичето примерно си я купи от мен за 200 долара.

- Успя ли да постигнеш мечтите си?

- Да, аз се смятам за един успял човек. Само фактът, че мечтаех да се запозная с братя Аргирови и го направих, и бях 4 години с тях на една сцена, беше голям успех за мен. След това и снимките в „Плейбой”. С каквото съм се захванала, съм успявала. А аз дойдох от една България и от градчето Варна, което беше трудно. А дъщеря ми идва от Америка и това ще й отвори много врати в бъдеще.

- Какво искаш да постигнеш още?

- Искам дъщеря ми да стане номер едно в тениса. Цялото ми внимание е насочено в момента в това.