Вълна от унищожителни критики и подигравки заля музикалната икона Марая Кери след нейната издънка на Таймс Скуеър на Нова година, пише "Дарик".

Заглавия като "Извънредни новини: Ислямска държава официално пое отговорност за изпълнението на Марая Кери на новогодишния концерт в Ню Йорк" са само част от ироничните коментари по повод нейното представяне.

Фенове на звездата също споделят статуси в социалните мрежи, свързани с участието й в новогодишния концерт: "Седя си тук и пея песните на Марая Кери, докато Марая Кери се преструва, че пее песните Марая Кери", "Толкова е тъжно - последната звездна смърт през 2016 година беше новогодишното изпълнение на Марая Кери на Таймс скуеър".

Световната изпълнителка бе част от шоуто, посветено на посрещането на 2017 в Ню Йорк, където празнуващите достигнаха 1 милион. Дори и на плейбек обаче, Марая Кери не успя да изпълни своите песни и се обърна с призив към публиката да довърши една от тях, носеща името "Emotions".

Певицата използва като извинение технически проблем с нейната слушалка, а екипът й хвърли вината върху продуцентската компания "Дик Кларк продъкшънс" като ги обвини в саботаж. Те обаче отрекоха да имат всякаква връзка с провала на американската изпълнителка. Самата тя коментира случая с думите: "Такива неща се случват. Пожелавам ви здраве и щастие през новата година. За още заглавия през 2017 година!".