Совите не са това, което са.

Зрителите съвсем скоро ще си припомнят тази фраза, защото сериалът, от който тя тръгна, се връща на екран. Паралелно със световната му премиера “Туин Пийкс” ще тръгне и у нас, след като CBS - американската телевизионна мрежа, която държи правата за него, сключи договор с “HBO Европа”.

Продължението на сериала тръгва на 21 май, а в България HBO ще го излъчи на 22 май. Първият епизод ще е двучасов, а всеки следващ ще е час.

Новият сезон е дело на Марк Фрост и Дейвид Линч - същите хора, които преди години поставят началото на “Туин Пийкс”. Първоначално Линч планира продължението да е игрален филм, но след като започва работа по него, решава да е сериал. Той режисира лично всички 18 епизода от новия сезон.

В него зрителите ще видят познати герои - Кайл Маклаклън се завръща в ролята на специалния агент от ФБР Дейл Купър, а Шерил Лий ще е пак Лора Палмър - жертвата на убийството, което агент Купър разследва в Туин Пийкс.

Дейвид Духовни, който стана много популярен с друг научнофантастичен серил - “Досиетата Х”, ще се върне към образа на транссексуален агент от ФБР в “Туин Пийкс”. Дейвид Линч ще има епизодична роля в продължението - ще играе агента от ФБР Гордън Коул.

Сред новите попълнения в актьорския състав са красивата италианка Моника Белучи, както и нейните колеги Джеймс Белуши, Аманда Сейфрид и Наоми Уотс.

Действието в продължението няма да започва там, където свърши вторият сезон. То ще покаже как агент Купър, се връща в Туин Пийкс, след като са минали 25 г. от убийството на Лора Палмър. Какво точно се е случило в градчето през това време, както и причината, поради която главният герой се връща в него. Предишните сезони на сериала завършваха, без да бъдат разгадани основните сюжетни линии. Сюжетът ще върне зрителите към някои от тях и истината ще излезе наяве.

“Знаехме, че ще бъде нещо специално, но не знаехме под каква форма и как точно. Нямам думи, с които мога да го опиша”, казва Кайл Маклаклън след снимките.

Идеята за продължение на сериала се загатна още през 2007 г. Но по-сериозно потвърждение за това дойде през 2013 г., когато актьорът Рей Уайз (беше в ролята на бащата на Лора Палмър - Лиланд) казва, че Дейвид Линч е говорил с него да започне пак снимки.

Официално съобщение, че това наистина ще се случи, излиза през 2014 г. Снимките започват през септември 2015 г. и завършват през пролетта на 2016 г.

“Туин Пийкс” тръгва на екран за първи път на 8 април 1990 г. в САЩ и се превръща в най-гледания сериал през 90-те години не само там, а и у нас. В него обикновено полицейско разследване на убийството се смесва с психосексуални мистерии. Вторият сезон на сериала не постига голям успех, след като убиецът е разкрит.