На 18 май тази година авторският дебютен спектакъл на Деян Донков „В очакванена Годо” ще гостува в рамките на 6-ти международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия. Територия за млад театър“, организирана от Община Благоевград. Фестивалът е част от ежегодните майски празници на културата в града и се стреми да показва най-ярките и провокативни режисьорски имена, както и да следи развитието на някои от тях чрез редовното им присъствие с нови заглавия. През изминалите пет години в „Тара-ра-бумбия“са участвали повече от 60 представления на независимите млади творци в най-новия български театър.



Поканата за участие на „В очакване на Годо” във фестивала е още едно признание за качествата на спектакъла, който само преди месец обра овациите на сцената на известния театър на Армен Джигарханян в Москва.

На 15 март Деян Донков стана и първият носител на наградата за ярко постижение в театралното изкуство, учредена от Фондация „Проф. Крикор Азарян”, която ще се присъжда всяка година.

Режисьорската работа на Деян Донков за спектакъла „В очакване на Годо” е израз на неговата дълбока почит, уважение, приятелство и обич на към големия режисьор Крикор Азарян.



В спектакъла, създаден по текстове на Самюъл Бекет ,като Владимир застава самият Деян, а талантливият Иван Бърнев е вечно питащият Естрагон. В останалите роли участват: Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов. Сценографията и костюмите са дело на Чавдар Гюзелев, а саунд дизайнът е на Калин Николов.