В началото на ноември Станислав Найденов - Спенс представи новото си парче"Палим, палим".

В клипа към песента той слага бялата перука с къдрици, която е копие на прическата на Георги Лозанов и влиза в образа на председателя на Съвета за електронни медии.

В ролята на Криско е приятел на Спенс. Всякаква прилика с реални лица и събития е абсолютно умишлена. Закачката с двата образа е заради случката от края на лятото, когато СЕМ обяви, че ще глобява медии, излъчващи песента на Криско и Мария Илиева "Видимо доволни".

"Въобще не мислех да правя такова парче. Съвсем случайно ми дойде идеята. Истина е, че все по-често, като си палех, и се сещах за онази песен", шегува се рапърът. Идеята за припева му идва в колата преди 2-3 месеца. Малко след това трябвало да замине за Варна, за да запише няколко нови песни във Варна. "Палим, палим" не е сред предвидените, но в последния момент решава да я запише. Първоначално не мисли дали ще я пусне по радиата и телевизиите, дори не знае дали ще заснеме клип. Но и това прави в средата на октомври.

"Облякох се като Георги Лозанов, защото малко сложно щеше да бъде да вляза в ролята на Мария Илиева. Нея още я уважавам - обяснява той пред "24 часа" и допълва: - Това, което ме заля отвсякъде, започна да ме дразни. Даже не говоря конкретно за "Видимо доволни". 90%от рапа, който въртят в ефира, е изкуствено насаден. С навлизането на интернет все по-малко хора гледат телевизиите. Като не ти пускат това, което искаш, много ясно, че в един момент ще си отрежеш кабела. Имам доста по-нецензурни неща, но те си стоят на запис и в интернет. Никога не съм присъствал толкова в медията, за да ме забранява някой. А оттам нататък телевизията е друга отговорност, затова не могат да се сравняват така нещата. Това, за което закачиха, Криско е смешка. Той е умен и знае как да си направи текста. Но когато Криско напише песен като моята "Право на живот", тогава да ме сравняват с него", казва Спенс.

Мнението си за Криско Спенс формира не от медийния образ на колегата си, а от личните си отношения с него. От 2006 до 2009 г. Криско е артист на "Сам Съм Си Рекърдс" - лейбъла на Спенс. Двамата имат дори обща песен - "Нека съм сам". Запознават се преди години, когато Найденов има договор с верига нощни клубове. Шефът на заведенията предоставя на Спенс двама тур мениджъри, които да помагат с организацията на живите изпълнения. Единият от тях е именно Криско.

По това време той вече има няколко парчета, които макар и не толкова популярни се слушат от тийнейджърите. В началото Спенс не знае, че Кристиян, с когото работи, е въпросният изпълнител. Разбира го след време. Когато веригата фалира, Найденов предлага на Криско да продължат да работят заедно и момчето приема.

"Докато беше при мен, знаеше, че в момента, в който чуя рими за амфетамини,
съм в състояние да изляза на сцената и да го набия пред хората. Аз и работещите за мен не правят такива послания", казва рапърът.

След известно време Криско напуска. Двамата се разделят с добро, но едни от последните думи, които Спенс казва на изпълнителя си, са: "Сега няма да те нападам. Ще те изчакам да станеш известен и тогава ще го направя. За да разбереш колко е отговорно да си популярен."

"Целта на артисти като него е популярност и пари. Парите и славата през рапа никога не са ми били самоцел. Даже като ученик не обичах да ходя по клубове и дискотеки. Затова Господ ме наказа и вече 20 г. го правя", обяснява Найденов.

Порнозаписът, с който Криско стана популярен в началото, е направен по времето, в което е част от "Сам Съм Си Рекърдс". Всъщност видеото се оказва, че е една добре измислена пиар стратегия, част от идеята на която е и Спенс. Истории, които са се случвали на двамата през трите години съвместна работа, пък са част от видеото на "Палим, палим". Това обаче знаят само Спенс и Криско. Може би затова вторият така и не е коментирал песента на бившия си шеф.

Днес освен със собствената си музика Найденов се занимава и с намирането на млади таланти в рапа. От почти 3 години той прави фрийстайл рап битки - момчета от цялата страна се качват на клубни сцени и се състезават в редене на измислени в момента рими.

Шоуто се снима с 3 камери, като звукът се записва отделно. След това материалите се монтират и се пускат като едночасови предавания в ютюб канала на Спенс. Идеята му хрумва преди 4 години, когато влиза в бар на "Витошка" и попада на подобно шоу. След време, когато прави собствено заведение, решава, че задължително една от вечерите ще бъде с фрийстайл битки.

С времето измисля формата на шоуто, в който хем да ограничава победителите в един момент, хем да не ги отблъсне. Прави няколко серии, в които най-добрият от предишното събитие не може да участва. Накрая събира всички победители и ги изправя един срещу друг за финален двубой. На сезон има около 12 подобни битки из страната, като най-много се организират в София.

Иначе има идея съвсем скоро да направи нов албум за истинските ценители на рапа. Преди дни пък излезе песента му със Сантра "Велика България". Тя е с анимиран видеоклип и е част от първата пълнометражна българска 3D анимация "Булгар".