Рапърът Станислав Найденов - Спенс отново захапа някогашното си откритие Криско и след последното си парче "Кисело диско", публикува и снимка във Фейсбук на заклано прасе, на чийто опърлен задник написа Krisko beats.

В парчето пък Спенс хапе: "Криско бийт е лейбълът на мъжка проститутка, за съжаление синът ми те познава, не искам да ти подражава и като тебе дроб да става. Идолът на малките е плява... ".

Рап доайенът е обявил конкурс за най-оригинален сценарий за видео към парчето, а пред “ШОУ” зави, че точно това е причината, провокирала Криско за погрома в хотела в Горна Оряховица, пише ''Блиц''.

- Спенс, откъде тръгна възходът на Криско? Не беше ли от това порноклипче, което пусна в мрежата?
- За добро или лошо, той тогава беше артист на “Сам съм си рекърдс”, ама това никъде не го обявява в своята биография. Не знам защо, може би е много срамно, че е учил от мен доста неща... Не заради това обаче съм си казал мнението. Може би така като гледат отстрани, всички си викат: “Тоя, старият комплексар сега видя, че Криско е комерсиален и реши да си направи малко реклама на негов гръб”, но това е чисто бизнес. Така, както едно време той искаше да работи с мен, защото никой не го познаваше и искаше да става популярен, така сега много е лесно, когато той е популярен аз да направя една снимка и тя да има 800 споделяния във Фейсбук.

- Явно доста хора споделят мнението ти за него...
- Нямам нищо против всеки да си прави каквото иска, но когато започнат да ми налагат отвсякъде този младеж, който дори няма послание, а само гаври с хитови песни, примерно: „Бременно момиче как ухаеш на аборт”, и когато се изгаври и с мои рими, реших да направя едно парче, в което да му припомня всички рими, които е използвал, за да стане популярен и идол на малките. Нямам против - нека да е идол, аз обаче ще се погрижа поне моите деца да имат ценностна система.

- Смяташ ли, че е идол с римите, а не всъщност с поведението си?
- Не виждам какво да му е на поведението, че да е идол. Това, че е направил едно избушване на хотел, не е кой знае какво. Той е разбрал за конкурса, който направихме за сценарий за видеото на "Кисело диско" и е изгубил контрол. Не мисля, че е някакъв скандален с поведението си, със сигурност не е последователен. Нагажда се, а това публиката го усеща и сигурно затова се дразни. Сигурно вече повечето хора са забравили случката с благотворителния концерт в Стара Загора /когато отказа да пее без хонорар за борещо се за живота си хлапе и си тръгна със скандал – б.а./, макар че беше сравнително скоро. Можел е да обмисли и да си каже: “Така и така съм тук, става въпрос за здравето на някого, аз трябва да съм над тия неща, печеля достатъчно пари...”, но реакцията му е първична и показва човекът какъв е...

*Спенс и Криско

- Не ми отговори на въпроса кой му даде акъла да се снима, докато му правят фелацио и да си пуска видеото в интернет?
- Тогава той направи парче с една певица и на нас стратегията ни, чисто пиар, беше да пуснем този клип и да кажем, че това е порно със самата певица, да стане скандал и после да отречем официално. Всички това правят – скандалът и сексът продават.

- За Криско се говори, че той самият се продава...?
- Не съм го купувал, за това не знам. Знам, че като беше мой артист, студиото ни беше в “Овча купел” и след скандала с видеото той ходи в Нова тв за интервю. Имаше един приятел, пиар, който всъщност му уреди интервюто. Той го взе с такси, закара го в телевизията в “Дружба” и после го върна в студиото. Питах го кой е платил таксито и той каза, че въпросният човек го е платил. Може би след този момент ни се развалиха отношенията. Той после направи парчета с Миро... Случвало ми се е да му звънна и да ми вдигне един мой приятел от Плевен – Любо от “Те”...

- В смисъл, че са били заедно интимно ли?
- Не, не, просто Любо му вдигна телефона. А ние с Любо се познаваме от малки – майка му и баща ми са колеги от Плевен в едно предприятие. Ние тогава с Дичо, Мария Илиева, Любо работехме за един клуб, който имаше филиали в цялата страна. Така се и запознах с Криско. Той беше едно от двете момчета, които се явиха на кастинг за тур мениджър. Собственикът на заведенията в един момент фалира, а Криско тъкмо го беше набил Килата за пореден път - те си имаха някакви си техни си неща, и го взех при мен. Аз на Криско му правя евала за това, че искаше да пробие и проби. Въпросът е на каква цена човек пробива. И аз му казах: “Ти при мен сметката ще си я платиш, като станеш известен, защото тогава ще разбереш колко е отговорно да бъдеш известен”.

- 100 Кила е бил Криско?!
- Неведнъж! Имаха си някакви интриги. Аз казвам, че Криско е откритие на “Сам съм си рекърдс”, но всъщност е протеже на Килата. После го подмамиха “Раптон рекърдс”, за да ми направят мръсно, но го държаха една година и го изхвърлиха.

*Криско и 100 Кила

- Вярно ли е, че Криско се е изпокарал вече с всички?
- Не искам да му казвам как да реагира, но той просто е неадекватен постоянно.

- Това заради забранените субстанции, с които се тъпче ли е?
- През 2012 година правихме едно събитие, последното, на което участваше, и от него лично знам, че имал здравословен проблем заради това, което взима. Даже едва ли не се хвалеше, че едното му око си заминавало, лекарите му били казали, че ще го оперират. Той се уплашил, спрял за известно време, нещата се оправили и той от радост 4 дни не спрял и проблемът пак се появил. Аз бях в “Пирогов”, защото закарах един друг, който си беше счупил ръката, и той дойде да си вземе парите оттам и ми се хвалеше, как щяло да му се сцепи окото... За неговите здравословни проблеми пиарите му добре се грижат да не излизат в пространството, но всичко се знае. А и самият той много говори.

- Имал ли е връзка с Миро, както се говори?
- Това не мога да кажа, защото по това време почти не общувахме. Самият факт обаче, че вече и с Миро не е в добри отношения значи, че откъдето мине, винаги си реже клоните.

- Кой реши, че Криско може да е лице на кампания за авторското право?
- Това не знам. Аз работех с него до 2009-2010 г. Но този неговият пиар си го бута сериозно.

- Боби ли?
- Да. Той има много контакти, много фолк певици ги е страх от него, защото има яко канали да ги оплюва. Настръхваха, като го видят. Той е в основата на всичко, което в момента е Криско, но, както се бъзика един мой приятел: „Криско е жертва на ефекта на пирона – за да пробиеш, трябва да бъдеш пробит”... Както казвам в парчето си “Кисело диско”: “Абе, а кажи: "Що само хомосексуалисти те защитават в тая Музикална академия?!". Той само такива е организирал пиарът...

- Какво правят мацките около него тогава?
- Мацките винаги са се въртели около меките китки, защото там усещат само приятелство и е много яко.

Интервю: Надежда Ненова