Рап певецът Спенс разказа как прекарва лятото и защо се дразни на някои от колегите си.

- Спенс, как е на плажа в тези горещини?
- Почти съм на плажа, сега съм в караваната, която не е толкова близко до морето. Цяло лято съм на къмпинг Смокиня. Снощи бяхме на Градина да се забавляваме.

- Кое е най-новото около теб?
- От 2-ри август започва лятното издание на HIP HOP History Repeating 2013. Както миналата година, ще бъдем с UPSURT, BALET NOVA, DJ DONCHO, SKILLER, SPENS, DIM4OU&F.O., GOODSLAV, PE4ENKATA, DJ CASS, SUGAR WINGS, DJ EMOTION, DON'EDDY. Имахме вече едно парти в Царево, на 2-ри сме на Градина, 3-ти Китен, 5-ти Варна, 6-ти Лозенец, финалът е 7-ми в Слънчев бряг. Голямо мазало ще бъде, който е изпуснал миналата година, сега е моментът. (смее се)

- Правиш ли нови парчета?
- Да, даже съм направил едно за Криско! То ще види бял свят наесен. Като един родител на 11-годишен син и 3-годишна дъщеря започвам да се дразня, как едни дришльовци пеят само за някакви шмаркотици, хапчета, амфети и т.н. Това нещо се отразява на подрастващите поколения. Решил съм да заявя своята гражданска позиция по въпроса, за съжаление тя ще бъде много лоша за такива като него. Щом ще подбираш всички рими от хитови песни, като „бременно момиче ухаеш на аборт” и т.н. значи трябва да си готов и твоите смешни римички да се подберат и да не се жалваш след това. Смятам, че съм прав за себе си. Те искат да обикалят, да изкарват някакви пари по дискотеките, да пеят глупости за пороците. Няма лошо, всеки си носи кръста и отговаря за себе си.

*Криско и Спенс

- В последните две години страшно много се активизира хип-хопът. Каква е причината?
- Аз най-малко имам вина за това нещо. Явно има някаква дупка, която трябва да се запълни. Ясно е, че поп фолкът от доста време се опитва да стане безинтересен на хората. В последно време тотално се изтърка. Не, че не върви и не, че не се събират в чалготеките, далеч съм от тази мисъл, но има хора, които търсят нещо друго да им заинтригува музикалното внимание. Хип-хопът е много добра алтернатива.

- Как е семейството ти?
- Всички сме заедно тук на къмпинга цяло лято. Добре са, забавляват се. Това ми е първа грижа, а оттам нататък музиката и бизнесът. Искам да ги гледам как тичат по пясъка три месеца, да се срещат с приятели и всичко да е супер.

- Какво мислиш за колегата ти Мишо Шамара, който яростно подкрепя правителството?
- Мишо Шамара с този ход, с който влезе в политиката, загуби всички музикални фенове и шансове да се върне в музикалния бизнес. То е смешно да го наричаме така, но да речем в тази среда. Човек, който е влязъл в политиката, не влиза там, защото му се занимава, а защото има схема за печелене на пари. Никой в България не влиза в политиката, за да оправи социалния живот на хората и това е грешката им. Всички влизат да изкарат пари. Хората го знаят и затова не искат да гласуват за поредния гладен тъпак, който иска да влезе, за да прави пари.

- Подкрепяш ли протестите?
- Да! Подкрепям ги. Не бих върнал старата схема орел, рак и щука да ме управляват 4 години. В никакъв случай. Другото е, че не може хората да протестират 45 дни и те да се правят, че нищо няма, а са хиляди по улиците. В същото време тази държава продължава да се разграбва. Сега е лято и хората почиват, но на есен, ако не се променят нещата, ще стане много страшно. Дано да не съм прав.

Източник: bliasak.bg