Национален военноисторически музей и Квадрат 500 съвместно с Фондация Изиарт организират пролетно училище в периода от 4 до 8 април, по време на пролетната ваканция. Със специално разработена програма двата музея в София ще посрещнат деца на възраст между 6 и 14 години.

В Националния военноисторически музей децата ще имат възможност да се включат в интересни дневни игрови мисии – ”, „По море, въздух и суша”, „Въоръжи се”, „Бойно знаме”, „Медал за храброст” и Герой” .

Всяка сутрин децата ще започват деня със строева подготовка с вдигане на знаме, а през деня, включвайки се в различните мисии ще научат как да си направят пагони, ордени знаме, да вземат своите първи уроци по спортна стрелба и много други интересни неща. Всеки ден преподавателите от музея ще разказват и по една история за храброст на децата, между които за Васил Левски, Никола Корчев и други български герои. Заниманията ще бъдат както в специалния детски кът на музея, така в основната експозиция и външните площи. Заниманията в музея ще са най-подходящи за деца между 8 и 14 години.

В Квадрат 500 заниманията са свързани с изкуството – децата ще се научат как да правят скици и натюрморт, ще имат възможността да се разходят заедно с преподавателите в близките галерии и музеи и да усвоят много и различни техники на изобразителното изкуство.
Преподавателите в програмата са специалисти от различните музеи и студенти от университети по изкуства.