Новината, че идва краят на "Биг Брадър" е силно преувеличена, твърди източник на Hotnews.bg от Нова телевизия. Според публикация на ПИК риалити формат отива в историята, а причината е, че е изтекъл лиценза на предаването. Продуцент на телевизионното риалити е Нова телевизия, която осигурява организирането и финансирането му, а изпълнителният продуцент "Олд Скуул" на Нико Тупарев осъществява дейността по заснемането и техническото обезпечаване на предаването. На този етап обаче от Нова все още не са възложили на Тупарев и хората му организацията на мащабния проект, който по традиция започва през септември и продължава обикновено до средата на декември.

Според запознати една от причините е, че лицензът към най-голямата независима телевизионна продуцентска компания "Ендемол", е изтекъл. Холандската риалити империя, която стои зад предавания като "Биг Брадър" и „Като две капки вода” предоставя лиценза за излъчването в България на Нова телевизия. Медията пък го прехвърля на Нико Тупраев като подизпълнител. Засега в Нова телевизия все още са предприели действия за подновяване на лиценза към "Ендемол". В медията са песимистично настроени към нова инвестиция, заради негативите, които риалити форматът си навлече последните два сезона, твърди ПИК. Телевизионери обаче коментират, че Нова няма така лесно да се лиши от едно от най-рейтинговите си предавания и изчакването е заради новото ръководство, което пое буквално преди седмица медията.

Логично чешкият собственик да иска огледа всички предавания-както тези с лиценз, така и собствените и да реши бъдещето им, за което се изисква време. Нова от години работи с „Ендемол” и холандците щели да изчакат спокойно решението за лицензите, което по-скоро ще е в полза на Брадъра, завоювал си запазено място в българския ефир. Дали обаче Тупарев ще остане негов изпълнителен продуцент, отново ще решава чешкото ръководство.