За трета поредна година цикълът от три концерта „Сподели музиката в Двореца Врана“ ще се проведе на 9, 10 и 11 септември от 19.30 ч. в парка на Дворец Врана.

Концертите се провеждат под патронажа на кмета на гр. София, г-жа Йорданка Фандъкова и Н.В. Симеон Сакскобургготски.

За трета поредна година цикълът от три концерта „Сподели музиката в Двореца Врана“ ще ни предложи пъстра мозайка от музикални епохи, стилове и жанрове в изпълнение на великолепни музиканти.

На 9 септември в концерта под надслов БАЛ В ДВОРЕЦА под палката на Славил Димитров ще царуват операта и оперетата - бляскави, шармантни и опияняващи! Някои от най-незабравимите арии, хорове и ансамбли от Калман, Лехар, Щраус, Верди, Пучини и др. ще се носят в звездната вечер в изпълнение на прекрасните дами Мария Радоева и Росица Инджева и на тримата чудесни тенори Михаил Михайлов, Емил Павлов и Ангел Антонов, с участието на Националния филхармоничен хор “Светослав Обретенов”.

Класика, танго и джаз се преплитат в една неустоима комбинация само на 10 септември в Двореца Врана. Изключителният, световно признат виолончелист Франсоа Салк и говорещият няколко „музикални езика“ китарист Самюел Струк ще ви поведат на едно истинско пътешествие, което започва от Аржентина и изпепеляващата красота на тангото (Астор Пиацола) и продължава, изграждайки мостове между волната музикална личност на Джанго Райнхарт и аристократичния новатор Стефан Грапели. Красива романтика в Сантименталния валс на Чайковски, омаята на 30-те от „Историята на тангото“, един модерен чардаш – това са само някои от бисерите в програмата.

На 11 септември в градините на двореца Врана ще бъде самата „Кралица на феите“ на английския майстор на барока Хенри Пърсел. Първото музикално „превъплъщение“ на Шекспировата „Сън в лятна нощ“, това е операта, която някога е завладяла публиката с пищността, изумителните си сценични ефекти и с непреходната красота на музиката, която предизвиква огромна „нова вълна“ от интерес в края на 20 век. Вие можете да присъствате на пресъздаването й сред красивия естествен дворцов декор на парка Врана, поднесена от прекрасните солисти и Софийската филхармония, с участието на актрисата Ана Пападопулу и балетен ансамбъл с хореограф Ангелина Гаврилова, под палката на британеца Патрик Ертън, вече спечелил симпатиите на софийската публика с програмата „Англия, моя Англия“.

Приканваме нашата публика да пристигне в Двореца „Врана” около 18:30 ч., за да може да се настани удобно, да се наслади на прекрасния парк, чаша вино от кетъринга и да се подготви за това, което ще преживее.
За улеснение от Център за градска мобилност са организирани допълнителни автобуси по линия 505 на 9, 10 и 11 септември.