Руската тенисистка Вера Звонарьова ще се появи на страниците на календар, издаван всяка година от американския спортен телевизионен канал ESPN.

Четвъртата ракета в света лъсва заедно с 20 други изтъкнати спортисти, на които бе предложено да позират пред обективите в скромно облекло или по бельо.

Според издателите главната цел на календара, чието заглавие е "Body Issue" е агитиране на обществото за здравословен начин на живот. Темата на тазгодишното издание е "Тялото, което желаем".

Освен Звонарьова във фотосесията взеха участие други американски спортистки, между които и гимнастичката Алисия Сакрамоне, спринтьорката Наташа Хейстингс, сноубордистката Гретхен Блеър и вратарката на женския национален отбор по футбол Хоуп Соло. Силният пол е представен от баскетболиста Блейк Грифин, хокеиста Раян Кеслер, играчът от НФЛ Стивън Джексън и други популярни в страната спортисти.


Календарът ще бъде пуснат в продажба на 7 октомври и според очакванията на ESPN ще се продава добре. "Всеки път този продукт е очакван с огромно нетърпение, независимо че за първи път бе представен едва преди 3 години" - споделя главният редактор на календара Чад Милмън. За фотосесията миналата година се разголиха баскетболистката Даяна Торази от женската НБА, баскет звездите Амаре Студемайър и Тим Хауърд, профи голфъра Манило Вилегас от Колумбия, американския женски отбор по водна топка и др.Р