Българската изпълнителка Поли Генова представя песента си „На инат“ с чувство и страст, присъщи на попзвездата Пинк, пише в сайта на ирландската медия RTE (Радио и телевизия Ирландия).

Медията публикува и прогнози за страните, които ще се класират на финалите на конкурса „Евровизия” след втория полуфинал днес, пише "Монитор"".

Според RTE българската песен има сериозни шансове за класиране на финала. Сред другите държави, които имат шансове да продължат напред след втория полуфинал, са Босна и Херцеговина, Австрия, Белгия, Швеция, България, Израел, Румъния, Естония, Дания и Ирландия.

Часове преди да излезе и да представи песента „На инат”, Поли продължава с репетициите. Нашето момиче разчита да омае публиката с чар и силна вяра в победата. Оказа се, че след визитата си в Румъния, където промотираше парчето си, Поли събрала своите най-верни 10 приятели и им раздала по 10 бани (5 стотинки).

„Понеже номерът ми за втория финал е 10, моля ви, когато се кача на сцената, застанете пред телевизорите и стискайте тези монети. Вярвам, че така ще спечеля”, обяснила тя на близките си. И тази вечер в дома на един от тях всички ще се събират с късметлийските парички.

По време на престоя си в Дюселдорф Поли Генова е имала само един свободен ден. Тогава тя отишла да разгледа Кьолн. Била заедно с представителите на Румъния и Кипър. Момчетата от британската група Blue буквално се влюбили в усмивката на българката и я обявили за най-чаровната певица на Евровизия 2011.

Първите финалисти на песенния конкурс „Евровизия” 2011 в Дюселдорф бяха обявени във вторник, 10 май. От 19-те участници на полуфинала за финала се класираха Сърбия, Литва, Гърция, Азербайджан, Грузия, Швейцария, Унгария, Финландия, Русия и Исландия.