Британците от трип-хоп бандата Morcheebа си тръгнаха от Разлог с леко неприятен спомен.

По време на изпълнението им от първия ден на фестивала Loop Elevation превъзбудена фенка показа среден пръст на прекрасната и чаровна изпълнителка Скай.

Черната перла с магнетичен глас обаче не се разсърди, а се засмя и отвърна със същото. Дори призова цялата публика да покаже среден пръст на момичето.

"Правим това от 15 години и за първи път ни се случва", каза Скай, но после извика "Love, Love, Love". Тя възбуди тълпата и призова да се премахнат бариерите между фен зоната и останалата част от публиката. "Какво правите, по дяволите. Нека охраната да не спира хората", ядоса се и китаристът Годфри.

"Всички в оранжево да напуснат зоната. Ние няма да създаваме проблеми, ние сме Morcheeba", забавляваше се Скай.

Освен хитовете си бандата изпълни и парчета от най-новия си албум Blood like Lemonade. "Готови ли сте за танци, защото аз съм си сложила денс обувките?", говореше черната перла и повдигаше полите на роклята си в омаен ритъм.

"Има ли хипита тук? Нали те ходят по фестивали. Това е първият тук и ние ще ви покажем как се прави", и Morcheeba го показаха - с много ентусиазъм, енергия и усмивка.

Те се качиха на сцената след Stereo MC's и Роб Би. Лайфът на англичаните беше първото разтърсващо изпълнение за миналата вечер. Момчетата, които свирят за четвърти път у нас, вкараха страхотна китарна импровизация на електроденс и рап парчетата си, което напомни на феновете за Nine Inch Nails.

Докато музикантите от Hurts се качат на сцената за третото изпълнените за вечерта, вип зоната пък се напълни със звезди от родния шоубизнес. Деян Донков, Георги Кадурин, дегизиран с шапка и вдигната яка, Димитър Митовски, Дидо от Д2 куфяха разпалено в заградената част до сцената.

Английските момчета от Hurts също доказаха класата си. С изключителен саунд титулярите Тео Хъчкрофт, Адам Андерсън и останалите гост-музиканти поднесоха синтелектро парчетата си като негатив на Stereo MC's. Мрачни, меланхолични и агресивни. Между хитовете Wonderful Life, Stay, Better Than Love Тое развя и българското знаме, пише "Стандарт".

Нямаше как да пропуснат и Еvelyn, хита Devotion с Кайли Миноуг, но без прочутата австралийка, и да завършат с Illuminated и светлинно шоу. Липсата на Jamiroquai пък компенсираха с двучасово шоу създателите на електро суинга - Parov Stelar. С оригиналния си сетлист те задоволиха глада на феновете, останали разочаровани от травмата на Джей Кей от Jamiroquai и тяхното принудително отсъствие.