Срещи със съвременни български писатели предлага Пролетния базар на книгата, който ще продължи до 2 юни в НДК.

Между 20 и 50 процента са намаленията на различните щандове, като най-изгодните предложения са книги за 2, 3 и 5 лева.

Всеки ден от 10.00 до 20.00 часа посетителите ще имат шанса да се срещнат с любимите си писатели, да поговорят с издателите за най-новите им заглавия, да станат част от събитията, включени в културната програма.

На щандовете на издателствата предстоят срещи с автограф с едни от най-четените съвременни български писатели. Първата е от 17.00 ч. днес с Людмила Филипова, а от 18.00 ч. утре посетителите ще могат да разговарят с Александър Секулов за новата му книга "Гравьор на сънища", която разкрива историята на раздялата като щастлива вечност.

В рамките на Пролетния базар на книгата в София ще гостува д-р Харви Карп, автор на книгите "Най-щастливото бебе" и "Най-щастливото дете". Той ще води еднодневен семинар за родители на тема "Децата най-накрая идват с инструкции" от 16.00 ч. на 30 юни в зала 8 на НДК.

Автографи ще раздава от 17.00 ч. на 30 юни Мона Фосколо - автор на най-новата биография на Георги Димитров. Освен политическата роля на Димитров, изданието представя и кои са жените в живота му, неговите лични страхове и надежди.

От 18.00 ч. на същия ден почитателите на Калин Терзийски могат да се срещнат с отличения през 2011 г. с Годишната награда на Европейския съюз за литература автор. По повод Деня на детето - 1 юни, Пролетният базар на книгата ще предложи от 10.00 ч. на 31 май Голямо куклено шоу с приказките на Лили и Уили.

През същия ден, но в 18.30 ч., ще бъде представена първата платформа за самопубликуване на електронни книги - Либро.бг. По същото време ще се състои и срещата с режисьора Людмил Тодоров и книгите му "Разкази" и "Шлеп в пустинята".

Програмата на Пролетния базар на книгата предвижда още срещи с Ася Кулева, Боян Бенев, Васил Георгиев, Георги Господинов, Георги Ангелов, Деян Енев, Иво Сиромахов, Марко Ганчев, Михаил Вешим, Петър Делчев, Светлана Дичева, Станислава Станоева и много други.

Общо над 80 са изложителите, разположени на 3-ти етаж на НДК на площ от над 600 кв.м. Събитието се провежда в рамките на възстановения "Салон на изкуствата" и е част от Културния календар на Столичната община.