Заповядайте на открита, интерактивна среща с авторката на най-четения и обсъждан български роман тази година - „Гръцко кафе”!

Събитието е част от програмата на Салона на изкуствата и ще се състои на 21 май от 19.00 часа в зала 7 на НДК. Водещ: Светлозар Желев, Директор на Националния център за книгата.

„Гръцко кафе” е разказ за Балканите, за границите на Балканите, но и за вътрешните ни съпротиви. Замесен от родови легенди, лични прозрения, съмнения и прокоби, романът носи автентичния, упойващ аромат на минало, което сломява илюзии, за да възроди желание за нов живот. И за да ни помири със самите себе си.

Катерина Хапсали е човек на парещото слово, на чувственото слово. На смисъла, роден от неминуемото разместване на житейските пластове. „Моят живот са моите белези”, признава героинята на тази съкровена изповед, адресирана от майката към нейния син.

Писателката ще се срещне с читателите, които вече се насладиха на нейното горчиво-сладко кафе, както и с бъдещите си почитатели. Освен че ще отговори на всички въпроси, тя ще изненада публиката с ексклузивен откъс от новата си книга „Сливовиц”, която се очаква на българския литературен пазар към края на календарната година.

Подарете си една изключителна среща с Катерина Хапсали, авторката на най-разтърсващия дебютен роман на 2015-а, номиниран за награда „Хеликон”!