Най-добрият ни цирков артист Енчо Керязов замина за САЩ, където след месец ще е традиционният световен фестивал “Арнолд Класик” във Флорида.

Там той очаква среща със звездата и организатор на състезанието Арнолд Шварценегер. Игрите са на 3 март, а Енчо е приготвил страхотен подарък за актьора, който през октомври м. г. беше в София за снимките на “Непобедимите”.

Нашият акробат, който спечели най-голямата награда в цирковото изкуство - “Сребърен клоун”, е взел за Арни маската на тракийския владетел Терес. Репликата на уникалната находка също е златна и е със специален сертификат от Националния исторически музей, пише 24chasa.bg.

Освен това Енчо носи и няколко покани за Шварценегер. Христо Мутафчиев чрез Енчо го кани официално да стане член на Съюза на българските артисти. Към поканата има и писмо, в което се обяснява процедурата за членство. Арни трябва да даде снимка и 15 долара, за да получи карта на САБ.

Георги Славов, кметът на родния град на Керязов -Ямбол, също праща послание към звездата. Подготвил е приглашение за Арни да е специален гост на деня на града през юни, когато се чества християнският празник Свети Дух. Третата покана за Арни е да посети атрактивния маскараден фестивал “Кукерландия” през януари догодина.

Енчо ще участва в церемонията по откриването на “Арнолд Класик”. Преди да се срещне с Шварценегер, той ще има над 30 участия в различни градове в САЩ. Той ще покаже уникалния си номер, с който спечели световната награда за най-добър цирков артист в света преди 4 години.