''Срещу новините'', актуалното уикенд-шоу на БНТ1, ще търси какво остана от социализма 23 години след падането му. Точно на паметния 10 ноември  водещите Косьо Лунгов и Играта ще разискват как би изглеждала България в момента, ако комунизмът никога не си бе отивал.

Специален гост в съботното издание на предаването ще е ексцентричната водеща от БНТ1 Мария Силвестър. Актрисата и модел ще отговаря на въпроси в типичните си екстравагантен стил и чувство за хумор.

В неделя Косьо и Играта ще разсъждават по темата ''Безделници ли са младите в България?''. В анализа ще им помагат актьорът Борислав  Захариев, познат повече като Боби Турбото, ослепителната Теди Велинова, психологът Елена Кърпачева и блогърът Диди. 

Според последни проучвания сме на първо място  в Европа по броя на младите хора, които не работят и не учат, а държавата губи 3 млрд. годишно от това. Виновни ли са родителите, че издържат децата си до 30-гoдишна възраст. Работата в страната ли е малко, или повечето младежи  искат да работят ''шеф''. Това са само част от въпросите, които ще бъдат засегнати в предаването.

В неделната вечер ''Срещу новините'' посреща Рафи – симпатичния изпълнител, който победи в първия сезон на музикалното риалити ''Х Фактор''. Бургазлията с арменски корени е живото доказателство, че не всички млади са безделници, а амбициозните таланти като него работят здраво за мечтите си.

Гледайте ''Срещу новините'' всяка събота и неделя от 19:00 часа, само по БНТ1!