Голяма част от сложната хореография и екшън сцени в новия "Непобедимите" бяха заснети в продължение на 14 седмици в България.

В специално интервю по темата Саймън Уест обясни:

"България е държава, в която не се е снимало често. Следователно повечето места там не са виждани никога досега. В резултат на това филмът ни получи невероятен облик. Освен това има различни видове пейзажи и места, които могат да се снимат лесно. Мисля, че хората ще бъдат изненадани от това, което ще видят".

"Мащабът на част от тези места спря дъха ми", продължи Силвестър Сталоун. "Масивни са и начинът, по който Саймън ги засне... им придаде необикновен вид", допълни Слай, цитиран от "Тунари поуст".

Една от най-грандиозните сцени на лентата била заснета на летището в Пловдив. Присъствието на екипа дори зарадвало местните и служителите на аерогарата. На снимачния екип му се понравила идеята да заснеме хаотичен, мащабен екшън на почти невъзможно място – в позната, градска среда, а не в джунглата или пустинята, където обикновено се развива действието.

Но избраните места създали ред предизвикателства, които все пак екипът успял да преодолее.

"Получихме разрешение да използваме истинско летище много бързо. Никога не съм предполагал, че ще имам такава възможност", призна продуцентът Кинг-Темпълтън. "Заснехме голям брой сцени, стреляхме със стотици оръжия и взривихме много неща. Блъскахме коли насред истинско летище. Не мисля, че това е правено от някого досега".

"Пръснахме снимачни площадки из целия регион. Всъщност, когато изградихме мост над р. Осъм специално за филма, направихме голям подарък за местните", обясни той.

Но за продукцията бяха използвани и огромните декори на студио "Ню Бояна" в близост до столицата.

Въпреки впечатляващите ефекти, за Сталоун най-специалната част от лентата остава екипът от филмови легенди, обединили усилия за продукцията.

"Може би това е началото на възраждането. Или пък краят на една ера. Едно нещо обаче е сигурно – никога преди не се е случвало и никога няма да стане същото отново", обобщи Силвестър.

"Всеки в този филм имаше звездна кариера и да се съберем всички на едно място бе чисто и просто чудо. Ще бъде невероятно изживяване за публиката. Отне ни две години да го направим. Но най-после имаме филм, който, да се надяваме, ще бъде оценен от хората в идните години", завърши Слай, пише БГНЕС.

Вижте фотогалерия:

Звездите от ''The Expendables 2'' на Comic-Con 2012