Да похапва баница на сета на „Забравена“ - така разпуска Стана Катич, когато не е заета пред камерата за втория сезон на продукцията. Звездата, която доби световна популярност в ролята на агент Бекет в „Касъл“, е у нас в продължение на вече няколко месеца, с кратки почивки.

След като с първия сезон на „Забравена“ екипът експлоатира максимално български ресурс, същото ще се случи и с реализацията на втората порция серии. В рамките на престоя си в София Катич успя да се разходи из Витоша, да изнесе урок по актьорско майсторство на малчуганите в „SOS детско селище“ - Трявна, да отпразнува Деня на благодарността, да се наслаждава на снега и да попадне в задръстване с овце. Съвсем скоро актрисата се похвали и с татуировка. Картинката наподобява детска рисунка на пират, а мнозина заподозряха, че екранната Емили Бърн си е сложила временен стикер. „Когато малките момичета порастват“, гласи коментарът на самата Катич към фотоса, на който гордо позира с омастиления пират, пише "Монитор".

Междувременно след обявяването на номинациите за „Златен глобус“ преди дни фенове на поредицата изразиха недоумението си защо „Забравена“ не получава шанс за заветната статуетка в нито една от категориите. Призът се връчва ежегодно от Асоциацията на чуждестранните журналисти в САЩ. Според регламента пък номинация могат да получат единствено проекти, осъществени изцяло или на копродукционен принцип от страната. „Тъй като американската компания Amazon подкрепи първия сезон на „Забравена“ на финалната права, проектът все още не може да се квалифицира за шанс на глобусите. Надеждата е, че с втория сезон това ще се промени“, пишат феновете.

Ето го и сюжета накратко: действието се върти около героинята на Катич – агента от ФБР Емили Бърн, която, хуквайки по следите на сериен убиец в Бостън, изчезва и е обявена от властите за мъртва. Шест години по-късно я намират в хижа в гориста местност, без абсолютно никакъв спомен за случилото се с нея. Завръщайки се вкъщи, героинята на Катич намира съпруга си оженен повторно. Вторият сезон ще проследи събитията в живота й, след като тя вече се е срещнала лице в лице със своя похитител.