Спекулациите, че най-хитовата и интелигентна телевизионна игра "Стани богат" е на доизживяване, тиражирани за втора поредна година по същото време, се оказаха силно преувеличени. Настоящият трети сезон не само няма да бъде последен, но отсега се знае и кога ще бъде първото издание на следващия - 9 септември, научи ПИК. Медията дори се сдоби с официалната статистика на ГАРБ. Пийпълметричната агенция отчита отлични резултати на проекта, водещ на който е обичаният актьор и звезда от "Под прикритие" Михаил Билалов.

"Стани богат" дори бележи трайно нарастващ рейтинг и ангажира лоялна аудитория. С навлизането на играта за многознайковци в програмната схема на БНТ, телевизията-майка започна да отнема от аудиторията на конкуренцията и продължава да го прави. Графиките сочат, че аудиторният дял на БНТ в часовия пояс от 19.00 до 20.00 ч., когато вървят новините по частните Нова и Би Ти Ви, от 5.1% (преди "Стани богат") нараснал до над 16 % през третия сезон на играта Заради "Стани богат" и новинарската емисия на БНТ дори е повишила резултатите си, тъй като зрителите, които телевизията-майка открадна от двата най-големи частни конкурента, след края на предаването не сменят канала, за да научат вестите от деня, коментираха пред ПИК от "Сан Стефано" 29.

Изчисленията на ГАРБ също така отчитат, че аудиторията на шоуто нараства прогресивно във всички възрастови групи и по полов признак, което дава основания за положителна прогноза за следващите телевизионни сезони на играта в ефира на БНТ."Спекулацията със "Стани богат" е като кореспонденцията между Марк Твен и "Ню Йорк Джърнъл", в която той пише: "Слуховете за моята смърт за силно преувеличени"... С оглед на официалните данни от пийпълметрията "Стани богат" е правилен стратегически избор на БНТ1. Михаил Билалов придаде на шоуто повече класа, стил и авторитетно присъствие, което прави предаването по-атрактино за традиционно по-елитарната и образована аудитория на БНТ.

Популярността на Билалов и фактът, че актьорът е във върхова творческа форма с непрекъснати кино и театрални ангажименти, привличат все повече зрители", коментираха в имейл до медията ни от националната телевизия. Последното предаване от третия сезон на "Стани богат" ще бъде на 17 юни, а както стана ясно в началото на текста - Мишо Билалов ще седне на стола си, за да изпитва участниците от 9 септември