Станимир напусна Hell’s Kitchen България след поредица от грешки по време на решаващата вечерна резервация за седмицата. Синият отбор преживя тотален провал и успя да разочарова дълбоко шеф Ангелов, докато червените се справиха отлично с издаването на поръчките си и оставиха специалните си гости повече от доволни.

Преди решаващата вечерна резервация да стартира, Мариела, Нина и Гичка се изправиха една срещу друга в кулинарен трибой на тема „Перфектната вечеря за Великден“. Гичка бе безапелационният победител от състезанието между трите и не само получи обратно готварската си куртка, но и огромно признание от Виктор Ангелов. След трибоя, Нина и Мариела продължиха битката за оставане в предаването. Нина беше разпределена за капитан на сините, докато Мариела остана да води червения отбор.

* недоволните ВИП гости на сините

Вечерната резервация започна малко неуверено за професионалистите в червената кухня, но те бързо успяха да се организират и дори да успокоят паниката на своя капитан Мариела. За разлика от тях, сините затъваха в малки грешки, които се превръщаха в огромни проблеми. Станимир така и не се справи със специалната поръчка на Ернестина Шинова – най-обикновени спагети Алио е олио, от което цялата ВИП маса повече от час не получи никаква храна. Въпреки усилията на шеф Ангелов да размести станциите по начин, по който нещата да тръгнат, грешките при сините не спираха и те се озоваха в общежитието още преди вечерята да е приключила.

* Гичка с признание от шеф Ангелов

Повлиян от афект след проблемната вечеря, Станимир най-демонстративно събра багажа си, а след това бе посочен и като трети номиниран от загубилия син отбор. Заради нежеланието му да се бори, шеф Ангелов не мисли дълго и така Станимир се превърна в поредния напуснал Hell’s Kitchen България.