Младият театрален актьор Петко Венелинов, който направи дебют на малкия екран с ролята на Станислав в новата хитова поредица на bTV „Скъпи наследници“, е любител на екстремните спортове. Извън снимачната предпочита спокойствието на язовир „Огоста“ пред софийските улици. В студиото на предаването „Преди обед“ по bTV Петко Венелинов призна, че е пълна противоположност на екранния си образ, в който зрителите го виждат като нахакано и разглезено градско момче, което се изживява като плейбой, но живее от издръжката на майка си Милица /Койна Русева/.

„Не съм женкар или мачо, а съм моногамен. Моят герой в сериала е надуто и глезено софийско момченце, на което хич не му е добре на село. А аз много обичам природата. Имам къща близо до Монтана и ходя там при всяка възможност с моята приятелка. Няма друго място, където да мога да си почина, както сред природата“, разказа актьорът, който е любител на екстремните спортове.

Видимо щастлив, Петко съобщи, че след два месеца ще стане баща за първи път, но предпочита да запази пола на бебето в тайна засега. 
За историята на запознанството му с неговата приятелка твърди, че е почти нереална и би се превърнала в добър сюжет за филм. Преди да се срещнат, тя го сънува. В последствие случайно го вижда в представление и решава да се свърже с него, като му изпрати съобщение в интернет.

„Започнахме да се виждаме и се оказа, че между нас има нещо специално. Тя също е актриса, което й помага по-лесно да приеме моята роля в „Скъпи наследници“, където до 15-ти епизод вече съм се целувал с поне 5-6 момичета“, коментира с усмивка Петко. 
Още нещо, по което Петко се различава от Станислав, е страстта му към екстремните спортове на открито. Петко е запален по маунтин байк, падъл борд, а отскоро и по сноуборд, но признава, че много внимава, за да избегне травми, които биха попречили на актьорската му кариера.


„По време на снимките на „Скъпи наследници“ се запознах с много нови хора и с част от тях сме вече приятели. Най-благодарен съм за срещата си с режисьора Тодор Чапкънов. Допълваме се чудесно в работата и се надявам да продължим да работим заедно“, коментира още младият актьор.