Тази вечер старите съквартиранти застават срещу новите с възможност да отвърнат на удара от изненадващата им поява.

Новите семейства пропукаха сигурността на съквартирантите в къщата. Хората, които се виждаха като победители, сега се чувстват сериозно застрашени.

Защо е така, ще обсъжда психологът на Big Brother family - Ани Владимирова. Тя ще разкаже повече за взаимоотношенията в новите семейства, превъзхождат ли те старите и с какво.

Ще се запознаем с настроенията в двата лагера. Старите, които подозират и се съмняват във всеки, особено в Антоний. Новите, които не получиха шанс да се покажат като личности, а веднага бяха поставени под общ знаменател - врагове.

По-късно в шоуто Big Brother ще постави двата враждуващи лагера в открит двубой. Състезание в три рунда ще даде възможност за надмощие на един от лагерите. По три семейства от всеки отбор ще бъдат избрани за участие в битките, още преди да бъдат обявени задачите.

В първи рунд по едно семейство от отбор ще отговаря на въпроси от обща култура, като решаваща е бързината на отговора. Вместо да натискат бутон, за да дадат своя отговор, участниците ще чупят яйце в главата си. Във втори рунд две семейства ще се надпяват.

Азис и Денис Ризов ще бъдат журито в студиото, което ще оцени изпълненията на съквартирантите. В трети рунд участниците ще трябва да ядат буболечки и да преборят отвращението си от тях.

Победителите в двубоя ще получат три допълнителни номинационни точки за номинациите в четвъртък. Тези точки ще бъдат дадени на противниците веднага, още тази вечер.

В Big Brother Live ще видим също скандал от ревност, предизвикан от тайната мисия на Борислава и Пламен. Беларуската Анжелика далеч не е толкова освободена, колкото претендираше, когато се отнася до съпруга й Радослав.